Sfeclă prăjită cu glazură balsamică
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați sfecla prăjită cu glazură balsamică. O porție conține 147 calorii, 2G de proteine, și 7g de grăsime. Această rețetă fără gluten, primară și vegană servește 4 și costă $1.08 pe portie. Un amestec de oțet balsamic ieftin, sare kosher, ulei de măsline extravirgin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă de la Serious Eats are 345 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 56%. Acest scor este bun. Încercați Sfeclă Roșie Și Galbenă Prăjită Cu Glazură Balsamică, Sfeclă prăjită cu ulei Balsamic și de măsline, și Sfeclă Prăjită Cu Oțet Balsamic, Usturoi Și Cimbru pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade. Tapetați o foaie de copt cu folie de aluminiu.
Îndepărtați tulpinile cu frunze și rădăcinile sfeclei și curățați-le pe fiecare cu un cojitor de legume.
Tăiați sfecla în bucăți de 1 1/2 inch.
Așezați sfecla tăiată pe foaia de copt pregătită și aruncați cu uleiul de măsline și sarea. Prăjiți până când sfecla este fragedă atunci când este străpunsă cu un cuțit cu lamă subțire, 35 până la 40 de minute, aruncând o dată cu o spatulă la jumătatea drumului.
Între timp, combinați oțetul și siropul de arțar într-o tigaie mică. Gatiti la foc mediu pana cand lichidul se reduce cu aproximativ jumatate (daca se acopera usor spatele unei linguri de metal). Acordați o atenție deosebită și asigurați-vă că nu o reduceți excesiv; trece de la dulce și siropos la ars și tare foarte repede.
Aruncați glazura cu sfecla prăjită și răciți până când este gata de servit.