Scândură de cedru-somon la grătar cu usturoi, lămâie și mărar

Scândură de cedru-somonul la grătar cu usturoi, lămâie și mărar ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 34G de proteine, 21g de grăsime, și un total de 338 calorii. Pentru $ 4.02 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă de la Allrecipes are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. Un amestec de mărar, căței de usturoi, coajă de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma coaja de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri de marmeladă de portocale cu glazură de coajă de portocală ca desert. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular remarcabil de 84%. Încercați Somon de scândură de cedru cu sos de mărar de hrean, Somon de scândură de cedru al lui Johnny Garlic, și Scândură De Cedru-Somon La Grătar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Înmuiați o scândură de cedru netratată (sau scânduri) suficient de mare pentru a ține o parte de somon (5 până la 7 inci lățime și 16 până la 20 inci lungime) în apă, ponderându-l cu ceva greu, ca o cărămidă, astfel încât să rămână scufundat 30 de minute până la 24 de ore.
Când sunteți gata de grătar, fie construiți un foc de cărbune în jumătate din grătar, fie porniți arzătoarele la grătar timp de 10 minute. Între timp, amestecați ulei, usturoi, mărar, sare, piper și coajă de lămâie; frecați peste somon și în zone marcate pentru a acoperi.
Așezați cedru înmuiat pe grătarul fierbinte, închideți capacul și urmăriți până când lemnul începe să fumeze, aproximativ 5 minute.
Transferați somonul pe scândura fierbinte, mutați somonul de pe căldura directă a cărbunelui sau întoarceți arzătoarele la scăzut și gătiți acoperit până când somonul este doar opac pe tot parcursul (130 pe un termometru pentru carne introdus în secțiunea cea mai groasă) 20 până la 25 de minute sau mai mult, în funcție de grosime și temperatura grătarului.
Lăsați să stea 5 minute; serviți cu pene de lămâie.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ați putea încerca este Antica Chardonnay (Mountain Select). Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 29 de dolari.
![Antica Chardonnay (Munte Selectați)]()
Antica Chardonnay (Munte Selectați)
Chardonnay 2017 este vibrant și bogat cu arome ispititoare care duc la un miez ferm de arome de pere, mere și caise umbrite de stejar ușor condimentat. La gust, vinul oferă strat după strat de arome persistente. Vinul evidențiază puritatea varietală cu eleganță și prospețime pe gust.Chardonnay a fost cules de la viță de vie în vârstă de 4 până la 31 de ani din porțiuni selectate din nouă blocuri de viță de vie, care sunt plantate la o altitudine de 1.413-1.494 picioare. Selecția din acest an a cuprins 10 Clone Chardonnay—nouă Burgundian și aclamata selecție Heritage Weimer—care împreună creează complexitatea aromelor și aromelor pe care le căutăm pentru Chardonnay-ul nostru montan.