Salam-Mozzarella Calzone
Salam-Mozzarella Calzone este un fel principal mediteranean. Această rețetă face 4 porții cu 732 calorii, 34G de proteine, și 41G de grăsime fiecare. Pentru $3.15 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de aluat de pizza, pătrunjel, giardiniera și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Această rețetă de la Foodnetwork are 27 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 53%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Calzone Cu Șuncă, Salam, Brânză, Sopressata & Genova Salam Calzone, și Rulouri Calzone cu salam, roșii și busuioc.
Instrucțiuni
Puneți o foaie de copt cu capul în jos în cuptor și preîncălziți la 400 de grade F. bateți ouăle, pătrunjelul și coaja de lămâie într-un castron mic.
Se toarnă jumătate din amestecul de ouă într-un castron mediu și se amestecă mozzarella. Rezervați amestecul de ouă rămas pentru periaj pe crustă.
Întoarceți o altă foaie de copt cu susul în jos; tapetați cu hârtie pergament și periați cu ulei de măsline. Desfaceți aluatul pe hârtia pergament și bateți într-un dreptunghi de 9 pe 12 inci.
Întindeți amestecul de mozzarella peste o jumătate din aluat, lăsând o margine de 1 inch de-a lungul marginii. Se acoperă cu salamul, urmat de legumele murate și provolone. Îndoiți cealaltă jumătate a aluatului pentru a acoperi umplutura. Strângeți și rotiți marginile pentru a sigila, apoi străpungeți partea superioară a aluatului în câteva locuri cu un cuțit.
Glisați calzona cu hârtia pergament pe foaia de copt fierbinte; coaceți 15 minute.
Scoateți din cuptor și periați cu amestecul de ouă rămas, apoi continuați să coaceți până când crusta este aurie, încă 5 până la 10 minute.
Se lasă să se odihnească 5 minute, apoi se taie în pene.
Fotografie de Antonis Achilleos
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio și Trebbiano sunt alegeri excelente pentru Calzone. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Ai putea încerca Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 34 de dolari pe sticlă.
![Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione]()
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione este cea mai mare expresie a Sangiovesei noastre cu un singur soi. Acesta este un vin de producție limitată provenit din parcele individuale situate în podgoriile Casi și San Piero. Mineralitatea constantă prezentă în vinurile noastre este egalată aici de o putere blândă, extraordinară atât pe nas, cât și pe palat. Acest vin are o mare capacitate de îmbătrânire; numai timpul va dezvălui caracteristicile sale unice.Vintage-ul din 2015 este unul dintre cele mai bune din ultimii 50 de ani, cu o primăvară blândă și o vară caldă și uscată, ceea ce asigură o coacere și randamente excepționale.