Risotto cu bacon, praz și măsline spaniole
Risotto cu bacon, praz și măsline spaniole este un fel principal mediteranean. Această rețetă face 4 porții cu 593 de calorii , 19 g de proteine și 17 g de grăsime fiecare. Pentru 1,97 USD per porție , această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . Vă este adus de Allrecipes. Mergeți la magazin și cumpărați orez arborio, praz, bulion de pui cu conținut scăzut de sare și alte câteva lucruri pentru a-l pregăti astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 55% , care este solid. Încercați Cod cu năut, praz, varză varză și roșii cherry prăjite , salată de paste cu sfeclă prăjită și praz și unt cu trufe, praz și empanada de pui pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți bulionul la fierbere într-o cratiță medie. Reduceți căldura, astfel încât bulionul să rămână la o fierbere constantă. Într-o tigaie mare și adâncă, gătiți baconul la foc mediu până se rumenește și devine crocant.
Transferați fâșii de slănină cu o lingură cu fantă pe un prosop de hârtie; pus deoparte.
Se toarnă toate, cu excepția 1 lingură de slănină.
Adăugați prazul în tigaie; gătiți 5 minute, amestecând din când în când.
Adăugați usturoiul și orezul; gătiți 1 minut, amestecând des.
Folosind o oală mare, transferați aproximativ 1 cană de bulion fiert în amestecul de orez. Gatiti pana se absoarbe cea mai mare parte din lichid, amestecand din cand in cand. Continuați să adăugați bulion câte o oală, până când orezul este ușor ferm la mușcătură, 20 până la 25 de minute, amestecând ocazional și menținând amestecul de orez la fiert constant. Se amestecă măsline, roșii uscate la soare, dacă se dorește, și slănină rezervată; căldură prin.
Se ia de pe foc; se amestecă brânza.
Adăugați sare și piper după gust, dacă doriți.
Transferați în patru boluri de servire puțin adânci.