Pâinea Ezechiel II
Ezekiel Bread II este o pâine fără lactate și lacto ovovegetariană. Pentru 1,95 USD per porție, această rețetă acoperă 66% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 2001 de calorii, 83 g de proteine și 39 g de grăsimi. Această rețetă servește 4. 89 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Vă este adus de Allrecipes. Dacă aveți ulei de măsline, apă caldă, sare și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. În general, această rețetă câștigă un scor spectaculos de 98%. Rețete similare includ pâine Ezekiel, fasole verde Ezekiel și tocană de cartofi, năut și morcovi peste pâine prăjită Ezekiel.
Instrucțiuni
Puneți lintea într-o cratiță mică, acoperiți cu apă și gătiți până se înmoaie.
Se scurge si se da deoparte la racit. Într-un castron mic, dizolvați drojdia în 1/2 cană de apă caldă.
Se lasa sa stea pana devine cremos, aproximativ 10 minute.
Puneți lintea răcită într-un bol și pasați.
Amestecați uleiul de măsline, mierea, sarea și restul de 4 1/2 căni de apă caldă. Într-un castron mare, amestecați făina integrală de grâu, făina de orz, făina de soia, făina de mei și făina de secară.
Amestecați amestecul de drojdie în amestecul de linte. Bateți 2 căni de amestec de făină. Se amestecă amestecul de făină rămas, câte 1 cană, batând bine după fiecare adăugare. Când aluatul s-a strâns, răsturnați-l pe o suprafață ușor făinată și frământați până se omogenizează, aproximativ 8 minute. Unge ușor un castron mare, pune aluatul în vas și întoarce-l pentru a se îmbrăca cu ulei. Se acopera cu o carpa umeda si se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora.
Dezumflați aluatul și turnați-l pe o suprafață ușor înfăinată. Framantam scurt aluatul si impartim in patru bucati egale si formam paini.
Puneți pâinile în patru tavi de 9 x 5 inci unse ușor. Acoperiți pâinile cu o cârpă umedă și lăsați să crească până își dublează volumul, aproximativ 40 de minute. Între timp, preîncălziți cuptorul la 375 grade F (190 grade C).
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 1 oră sau până când fundul unei pâini sună gol când este bătut.