Pâine integrală de grâu cu chimen și anason
Nevoie de o pâine fără lactate și vegetariană? Pâinea integrală de grâu cu chimen și anason ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Această rețetă face 12 porții cu 152 calorii, 5g de proteine, și 1g de grăsime fiecare. Pentru 24 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână făină, făină, apă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Este adus la tine de retetele mele. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de bun de 53%. Încercați Baie de iaurt cu miere cu smochine și chipsuri de grâu de anason, Mașină De Pâine Pâine Cu Cartofi, și Pâine De Secară Cu Chimen pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se dizolvă mierea și drojdia în 1 cană de apă caldă într-un castron mare; lăsați să stea 5 minute.
Combinați 1 linguriță de apă și ou, amestecând bine cu un tel.
Așezați 1 lingură de amestec de ouă într-un castron mic. Acoperiți și răciți.
Adăugați amestecul de ou rămas în amestecul de drojdie.
Lingurați ușor făinurile în cupe de măsurare uscate; nivelați cu un cuțit.
Adăugați 2 căni de făină universală, făină integrală de grâu, sare, 1/2 linguriță de semințe de chimen și anason în amestecul de drojdie; se amestecă pentru a forma un aluat moale. Întoarceți aluatul pe o suprafață făinoasă. Frământați până când este neted și elastic (aproximativ 10 minute); adăugați suficientă făină universală rămasă, câte 1 lingură, pentru a preveni lipirea aluatului de mâini (aluatul se va simți lipicios).
Așezați aluatul într-un castron mare acoperit cu spray de gătit, întorcându-l în partea superioară. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald (85), fără curenți de aer, 45 de minute sau până la dublarea dimensiunii. (Apăsați ușor două degete în aluat. Dacă rămâne indentarea, aluatul a crescut suficient.) Puneți aluatul în jos; acoperiți și lăsați să se odihnească 5 minute. Împărțiți aluatul în jumătate. Lucrând cu o porție la un moment dat, rulați fiecare porție într-o frânghie de 12 inci pe o suprafață ușor făinată. Răsuciți frânghiile împreună și prindeți capetele pentru a sigila.
Așezați aluatul într-o tigaie de pâine de 8 inci acoperită cu spray de gătit. Acoperiți și lăsați să crească timp de 30 de minute sau până la dublarea dimensiunii.
Preîncălziți cuptorul la 37
Ungeți amestecul de ouă rezervat peste pâine și presărați cu 1/2 linguriță rămasă semințe de chimen.
Coaceți la 375 timp de 30 de minute sau până când pâinea este rumenită pe fund și sună goală la atingere.
Scoateți din tigaie; se răcește pe un suport de sârmă.