Pâine Chiliană De Crăciun
Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 281 calorii, 9g de proteine, și 4G de grăsime pe porție. Pentru 77 cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați sare, coniac, zahăr și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 27%. Acest scor nu este atât de super. Rețete similare includ Pâine de Crăciun Panettone pentru mașina de pâine, Pâine De Crăciun, și Julekake-Pâine De Crăciun.
Instrucțiuni
Într-o cană de măsurare din sticlă cu 2 căni, amestecați împreună 1/2 cană de apă caldă (105 F până la 115 F) și zahăr.
Se presară drojdia și se amestecă, apoi se lasă să stea până se spumează, aproximativ 5 minute. Se amestecă făina, se acoperă cu folie de plastic și se lasă să stea la temperatura camerei până când buretele se ridică la vârful cupei de măsurare, 20 până la 30 de minute. Descoperiți și amestecați amestecul în jos.
În bolul mixerului electric prevăzut cu atașament cu palete, bateți untul și zahărul până devin pufoase, aproximativ 5 minute.
Adăugați sare și coajă și bateți până se combină.
Adăugați 3 ouă, câte 1, bătând bine după fiecare adăugare.
Adăugați burete și bateți până se combină.
Adăugați 2 căni de făină și amestecați la viteză mică până se combină.
Adăugați restul de 1 cană de făină, restul de 1 ou, coniac și vanilie și amestecați la viteză mică până se omogenizează.
Creșteți viteza la mediu și bateți aluatul până când este neted și elastic, aproximativ 5 minute.
Adăugați cireșe, stafide întunecate și aurii și fructe confiate și amestecați la viteză mică până se încorporează.
Unt ușor curat, castron mare. Întoarceți aluatul pe suprafața de lucru și formați-l în bilă.
Transferați aluatul în castron și întoarceți-l pentru a acoperi cu ulei. Acoperiți vasul perfect cu folie de plastic și lăsați să crească într-o zonă caldă, fără curenți, până la dublarea volumului, aproximativ 1 oră.
Linie cu diametrul de 8 inci (în partea de sus) ghiveci cu folie și folie ușor unsă. (Alternativ, ungeți ușor tigaia cu arc cu diametrul de 9 inci cu laturile înalte de 3 inci.) Întoarceți aluatul pe suprafața de lucru și frământați 1 minut, apoi transferați în oală sau tigaie. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească într-o zonă caldă, fără curenți, până la dublarea volumului, aproximativ 1 oră.
Aranjați rack-ul în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 375 F.
Scoateți folia de plastic din aluat în tigaie și transferați tigaia în cuptor.
Coaceți 20 de minute, apoi puneți foaia de folie pe partea de sus a pâinii. Continuați să coaceți până când pâinea este frumos umflată și maro aurie, cu aproximativ 25 până la 30 de minute mai mult. Se răcește în tigaie pe raft 10 minute, apoi se mulează și se răcește complet înainte de feliere și mâncare.
* Dizolvarea drojdiei în apă care este temperatura corectă este esențială: apa care nu este suficient de fierbinte va duce la o creștere prea lentă; apa prea fierbinte va ucide drojdia, iar aluatul nu va crește deloc. Folosiți un termometru cu citire instantanee pentru a verifica temperatura apei: pentru a obține o citire precisă, începeți cu mai multă apă decât aveți nevoie, apoi turnați extra.•Asigurați-vă că utilizați drojdie uscată activă, nu instantanee.* Înainte de a începe, asigurați-vă că untul și ouăle sunt la temperatura camerei. Pentru a încălzi ouăle, așezați-le într-un castron mic și apoi adăugați mai multe schimbări de apă fierbinte pentru a acoperi.* Un mixer în picioare este cel mai bun pentru a face această pâine, care este prea moale pentru a frământa manual și epuizantă pentru a frământa amestecând. Utilizați accesoriul cu palete pentru cele mai bune rezultate.* Trucul unui brutar: folosiți un înveliș gol de unt pentru a unge vasul pentru creștere.* Când lăsați aluatul să crească, căutați o zonă caldă, fără curenți, a bucătăriei. Dacă bucătăria dvs. este oarecum rece, porniți cuptorul la cea mai mică setare și așezați aluatul pe plită (dar nu prea aproape de orificiile de ventilație ale cuptorului).