Pui și vafe
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul și vafele. Această rețetă face 4 porții cu 502 calorii, 30g de proteine, și 27G de grăsime fiecare. Pentru $2.62 pe portie, această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 45 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Un amestec de bulion de pui, ou, sos fierbinte și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. Pentru a utiliza până ou ai putea urma acest curs principal cu Tort de roșii de ciocolată Rose Levy Beranbaum cu ganache misterioasă ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 31 minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular solid de 69%. Rețete similare includ Waffles din cereale integrale-fără Gluten și Vegan aka Wowwy Waffles, Pui și vafe, și Pui și vafe.
Instrucțiuni
Încălziți aproximativ 1 inch de ulei într-o tigaie mare din fontă sau cu fund greu la foc mare.
Bateți sosul fierbinte și oul într-un bol mediu; aruncați puiul în amestec pentru a acoperi.
Combinați făina, condimentele de pasăre și sarea și piperul după gust într-un bol mediu. Puneți deoparte 3 linguri de făină condimentată într-un bol separat; dragați puiul în făina condimentată rămasă până când este acoperită, scuturând orice exces.
Așezați puiul în uleiul încins și prăjiți până devine auriu și fiert, 2 până la 3 minute pe fiecare parte, întorcându-se o dată.
Transferați într-un suport pentru a se răci ușor; aruncați uleiul.
Topiți untul în aceeași tigaie și bateți în făina condimentată rezervată până se omogenizează.
Se amestecă în scallions, apoi se toarnă încet în bulion. Aduceți la foc mic, amestecând până când sosul este neted. Între timp, prăjiți vafele.
Așezați o vafe pe fiecare farfurie și stropiți cu sirop de arțar. Se acoperă cu pui și sos și se ornează cu scallions.
Fotografie de Antonis Achilleos