Pui toscan cu lămâie

Pui toscan cu lămâie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul cu lămâie toscană. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 48 g de proteine, 62 g de grăsimi și un total de 781 de calorii. Această rețetă servește 3 și costă 2,59 USD per porție. 64 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Vă este adus de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Un amestec de piper, sare cușer, coajă de lămâie și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. În general, această rețetă câștigă un scor super spoonacular de 87%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum puiul de lămâie toscan, puiul de lămâie toscan și puiul de lămâie toscan.

Instrucțiuni

1
Vezi cum se prepară această rețetă.
2
Stropiți puiul cu 1 linguriță de sare pe fiecare parte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Sare, Pentru Marginile PaharuluiSare, Pentru Marginile Paharului
3
Combinați uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul, rozmarinul și 2 lingurițe de piper într-o ceașcă mică de măsurare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți, Cu Coadă, Fără Cochilii, Fără VeneCreveți, Cu Coadă, Fără Cochilii, Fără Vene
Nonpareils ArgintiiNonpareils Argintii
3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)
Carne De Oaie Dezosată, Tăiată în Cuburi De 7-10 Cm - Sau înlocuiți Cu Spată De Miel DezosatăCarne De Oaie Dezosată, Tăiată în Cuburi De 7-10 Cm - Sau înlocuiți Cu Spată De Miel Dezosată
1 Linguriță De Boia Iute, Afumată Dacă Este Posibil1 Linguriță De Boia Iute, Afumată Dacă Este Posibil
1 Mușchi Sau Spată De Porc Dezosată, Cu O Crestătură Adâncă în Partea De Sus (aproximativ 2,3 Kg)1 Mușchi Sau Spată De Porc Dezosată, Cu O Crestătură Adâncă în Partea De Sus (aproximativ 2,3 Kg)
Echipamente pe care le vei folosi
Bomboane Cap De AerBomboane Cap De Aer
4
Puneți puiul într-un vas de ceramică sau de sticlă suficient de mare pentru a-l ține plat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
5
Se toarnă marinada de lămâie peste pui, răsturnând-o în vas. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Întoarceți puiul de 2 sau 3 ori în timp ce marinați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Ceapă Dulce Mare, Tăiată Transversal în Felii De 1 Cm Grosime1 Ceapă Dulce Mare, Tăiată Transversal în Felii De 1 Cm Grosime
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Felii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru OrnatFelii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru Ornat
Roșii Verzi, Spălate, Fără Coji De HârtieRoșii Verzi, Spălate, Fără Coji De Hârtie
Echipamente pe care le vei folosi
Ceapă Galbenă, Tăiată în OptimiCeapă Galbenă, Tăiată în Optimi
6
Când sunteți gata de grătar, pregătiți un foc de cărbune încins pe o parte a grătarului (sau porniți un grătar cu gaz la foc mic).
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De LegumeFulgi De Legume
7
Răspândiți 1/4 din cărbuni pe cealaltă parte a grătarului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
20 Până La 25 De Frunze întregi De Spanac20 Până La 25 De Frunze întregi De Spanac
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De LegumeFulgi De Legume
8
Așezați puiul pe partea rece, cu pielea în sus și cântăriți-l cu vasul pe care l-ați folosit pentru marinare. Gatiti timp de 12 pana la 15 minute, pana ce partea inferioara este maro aurie. Întoarceți pielea de pui în jos, cântăriți din nou vasul și gătiți încă 12 până la 15 minute, până când pielea devine maro aurie și puiul este gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
18 Creveți Colosali, Cu Coadă, Curățați și Devenați18 Creveți Colosali, Cu Coadă, Curățați și Devenați
9
Puneți jumătățile de lămâie pe partea rece a grătarului, cu partea tăiată în jos pentru ultimele 10 minute de gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Felii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru OrnatFelii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru Ornat
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De LegumeFulgi De Legume
10
Scoateți puiul pe o farfurie sau o masă de tăiat, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați să se odihnească timp de 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți SotațiCreveți Sotați
Placă De TăierePlacă De Tăiere
11
Tăiați în sferturi, stropiți cu sare și serviți cu jumătățile de lămâie la grătar.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Felii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru OrnatFelii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru Ornat
Sare, Pentru Marginile PaharuluiSare, Pentru Marginile Paharului
DificultateGreu
Gata În1 h
Porții3
Scor De Sănătate16
Revista