Pui toscan cu lămâie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul cu lămâie toscană. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 48 g de proteine, 62 g de grăsimi și un total de 781 de calorii. Această rețetă servește 3 și costă 2,59 USD per porție. 64 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Vă este adus de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Un amestec de piper, sare cușer, coajă de lămâie și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. În general, această rețetă câștigă un scor super spoonacular de 87%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum puiul de lămâie toscan, puiul de lămâie toscan și puiul de lămâie toscan.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Stropiți puiul cu 1 linguriță de sare pe fiecare parte.
Combinați uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul, rozmarinul și 2 lingurițe de piper într-o ceașcă mică de măsurare.
Puneți puiul într-un vas de ceramică sau de sticlă suficient de mare pentru a-l ține plat.
Se toarnă marinada de lămâie peste pui, răsturnând-o în vas. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Întoarceți puiul de 2 sau 3 ori în timp ce marinați.
Când sunteți gata de grătar, pregătiți un foc de cărbune încins pe o parte a grătarului (sau porniți un grătar cu gaz la foc mic).
Răspândiți 1/4 din cărbuni pe cealaltă parte a grătarului.
Așezați puiul pe partea rece, cu pielea în sus și cântăriți-l cu vasul pe care l-ați folosit pentru marinare. Gatiti timp de 12 pana la 15 minute, pana ce partea inferioara este maro aurie. Întoarceți pielea de pui în jos, cântăriți din nou vasul și gătiți încă 12 până la 15 minute, până când pielea devine maro aurie și puiul este gătit.
Puneți jumătățile de lămâie pe partea rece a grătarului, cu partea tăiată în jos pentru ultimele 10 minute de gătit.
Scoateți puiul pe o farfurie sau o masă de tăiat, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați să se odihnească timp de 5 minute.
Tăiați în sferturi, stropiți cu sare și serviți cu jumătățile de lămâie la grătar.