Pui prăjit cu sparanghel și sos Tahini
Nevoie de o curs principal fără gluten și fără lactate? Puiul prăjit cu sparanghel și sos Tahini ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. O porție conține 393 calorii, 33g de proteine, și 24g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 3,45 USD pe porție. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Dacă aveți la îndemână sare, piper, jumătăți de piept de pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma zahărul, puteți urma acest fel principal cu Biscuiți De Zahăr Rafinat Din Grâu Integral Fără Zahăr ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 78%. Acest scor este bun. Încercați Za ' atar pui fript cu sos verde Tahini, Za ' atar pui fript cu sos verde Tahini, și Sparanghel la grătar cu sos de lămâie Tahini pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți rafturile cuptorului în treimile medii și inferioare ale cuptorului și preîncălziți cuptorul la 450 F.
Aruncați sparanghelul cu 1 lingură de ulei, 1/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper într - o tigaie de copt superficială de 15 x 10 inci. Prăjiți pe raftul de jos, scuturând tigaia o dată sau de două ori, până când este fragedă, aproximativ 10 minute.
Între timp, se usucă puiul și se presară peste tot cu 1/2 linguriță de sare și restul de 1/4 linguriță de piper.
Încălziți restul de 2 linguri de ulei într-o tigaie rezistentă la cuptor de 12 inci (nu antiaderentă) la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi se rumenesc puiul, întorcându-se o dată, până devine auriu, aproximativ 6 minute în total.
Transferați tigaia în mijlocul cuptorului și prăjiți-o până când este gătită, aproximativ 5 minute.
În timp ce puiul se prăjește, pur și simplu tahini, apă, suc de lămâie, zahăr, usturoi și restul de 1/2 linguriță de sare într-un blender până se omogenizează, aproximativ 1 minut. (
Adăugați mai multă apă dacă sosul este prea gros.)
Serviți puiul și sparanghelul stropit cu o parte din sos și cu sosul rămas pe lateral.