Pui prăjit cu miere cu lămâie și tarhon
Puiul prăjit cu miere cu lămâie și tarhon ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten și primară servește 6 și costă $2.42 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 51G de proteine, 46G de grăsime, și un total de 691 calorii. 10 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, pui, sare și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma lămâile, puteți urma acest fel principal cu Plăcintă de șah cu lămâie de mure cu sos de miere Jumbleberry. Cum am câștigat competiția Sf Food Wars - pie or Die ca desert. Este adus la tine de Epicurious. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 49%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ Pui prăjit cu miere cu lămâie și tarhon, Pui prăjit cu miere cu unt de lămâie-tarhon, și Pui prăjit cu legume de primăvară și sos de lămâie-miere.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți la 425 F.
Radeți fin suficientă coajă de la 1 lămâie pentru a măsura 1 lingură, apoi stoarceți suficient suc din aceeași lămâie pentru a măsura 2 linguri.
Se amestecă untul, tarhonul, coaja, 1/2 linguriță sare și piper.
Puneți puiul, cu pieptul în sus, într-o tigaie mică. Pornind de la cavitatea gâtului, lucrați ușor degetele între piele și carnea sânului pentru a slăbi pielea până la coapse fără a rupe. Puneți un sfert de unt de tarhon sub pielea fiecărui sân, apoi frecați pielea din exterior pentru a se răspândi uniform.
Pornind de la cavitatea mare, slăbiți pielea de pe ambele părți ale cavității cu un cuțit de tăiat (pentru a oferi acces la coapse), apoi lucrați ușor degetele între piele și carnea coapselor și a tobelor. Împărțiți untul de tarhon rămas între coapse și tobe, frecând pielea din exterior pentru a se răspândi uniform. Se condimentează cavitatea și pielea cu sare și piper, apoi se înjumătățește lămâia rămasă și se pune în interior cavitatea împreună cu usturoiul. Legați betisoarele împreună cu sfoara de bucătărie.
Bateți împreună miere, suc de lămâie, ulei și 1/4 linguriță de sare rămasă. Prăjiți puiul 30 de minute, apoi periați sucurile de tigaie și jumătate din amestecul de miere peste pui și prăjiți încă 10 minute.
Periați din nou puiul cu sucuri de tigaie și amestecul de miere rămas și continuați să prăjiți până când termometrul introdus în partea cărnoasă a unei coapse (nu atingeți osul) înregistrează 170 de euro F, cu aproximativ 20 de minute mai mult.
Transferați puiul pe o tăietură și lăsați să stea cu 10 până la 15 minute înainte de a sculpta. Degresați grăsimea din sucurile de tigaie și serviți sucuri cu pui.