Pui prăjit cu ceapă, cartofi și sos
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul prăjit cu ceapă, cartofi și sos. O porție conține 698 calorii, 43G de proteine, și 39G de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 2,47 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Un amestec de lămâie, unt, crenguțe de oregano și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a consuma sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri Cu Mere ca desert. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 64%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Pui prăjit cu ceapă, cartofi și sos, Pui prăjit rapid cu cartofi, ceapă și Nasturel, și Pesto pui prăjit cu cartofi, măsline și ceapă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 42
Scoateți și aruncați măruntaiele și gâtul de la pui. Tăiați excesul de grăsime. Începând de la cavitatea gâtului, slăbiți pielea de la sân și tobe introducând degetele, împingând ușor între piele și carne.
Combinați 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper negru; frecați sub pielea slăbită și peste piept și tobe.
Așezați crenguțe de oregano, lămâie sfărâmată și bucăți de țelină în cavitatea corpului. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate; tuck sub pui. Legați picioarele împreună cu sfoară.
Așezați puiul, cu pieptul în sus, pe raftul unei tigaie de pui acoperită cu spray de gătit.
Combinați 1/2 linguriță de sare, restul de 1/4 linguriță de piper, unt topit, ceapă și cartofi într-un castron mare și aruncați bine pentru a acoperi. Aranjați amestecul de ceapă în jurul puiului pe raft.
Așezați raftul în tigaie.
Coaceți la 425 timp de 20 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 325( nu scoateți tigaia din cuptor); coaceți încă 1 oră și 10 minute sau până când ceapa și cartofii sunt fragede și un termometru introdus în partea cărnoasă a coapsei de pui înregistrează 16
Puneți puiul, ceapa și cartofii deoparte; acoperiți și păstrați la cald.
Așezați o pungă de plastic cu fermoar în interiorul unei măsuri de sticlă cu 2 căni.
Turnați picăturile de tigaie în pungă; lăsați să stea 10 minute (grăsimea se va ridica în vârf). Sigilați punga; tăiați cu atenție 1 colț inferior al sacului.
Scurgeți picăturile într-o cratiță mică, oprindu-vă înainte ca stratul de grăsime să ajungă la deschidere; aruncați grăsimea.
Combinați restul de 1/4 linguriță de sare, făină și 1/2 cană de bulion de pui într-un castron mic, amestecând cu un tel.
Adăugați amestecul de făină și bulionul de pui rămas în cratiță. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Reduceți căldura la mediu; gatiti 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa, amestecand frecvent cu un tel. Carve pui; se servește cu sos și amestec de ceapă.
Garnisiți cu pene de lămâie și crenguțe de oregano, dacă doriți.