Pui marocan cu cuscus de curmale mentolat
Nevoie de o curs principal fără lactate? Puiul marocan cu cuscus de curmale mentolat ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Această rețetă servește 4 și costă 4,22 USD pe porție. O porție conține 1376 calorii, 94G de proteine, și 87G de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Mergeți la magazin și ridicați coriandru măcinat, căței de usturoi, sare kosher și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Tagine de pui marocan și curmale, Pui marocan cu cuscus, și Pui Marocan Cu Cuscus.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, combinați 2 linguri de mentă cu usturoiul, ghimbirul, boiaua, chimenul, coriandrul, scorțișoara, cayenne și 1 lingură de sare kosher. Se amestecă 1/4 cană de ulei de măsline și se freacă amestecul peste tot puiul. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 40
Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, încălziți restul de 2 linguri de ulei de măsline până când sclipesc.
Adăugați puiul, cu pielea în jos și gătiți la foc moderat până se rumenesc, aproximativ 5 minute. Întoarceți puiul.
Transferați tigaia la cuptor și prăjiți puiul timp de aproximativ 30 de minute, până când este fiert.
Transferați puiul într-un platou, acoperiți și păstrați la cald.
Turnați sucurile de tigaie într-o ceașcă rezistentă la căldură și îndepărtați cât mai multă grăsime posibil. Puneți tigaia la foc mare și adăugați bulionul. Gatiti, razuind orice bucati lipite de tigaie, pana se reduce la jumatate, aproximativ 5 minute.
Adăugați picăturile de tigaie și condimentați cu sare și piper; păstrați cald.
Într-o cratiță medie, aduceți 1 cană de apă la fiert cu un vârf de sare.
Adăugați cuscusul și curmalele, acoperiți și lăsați să stea pe foc până când cuscusul este fraged și apa este absorbită, aproximativ 5 minute. Se amestecă migdalele și restul de 1/4 cană de mentă. Puneți cuscusul pe farfurii și acoperiți cu puiul. Puneți sosul de tigaie peste tot și serviți imediat.