Pui la cuptor la doză de bere
Pui la cuptor la doză de bere necesită aproximativ 1 oră și 40 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă fără lactate are 4 porții și costă 2,45 USD per porție . O porție conține 447 de calorii , 34 g de proteine și 25 g de grăsimi . Mergeți la magazin și cumpărați pudră de ceapă, sare condimentată, piper măcinat și alte câteva ingrediente pentru a o prepara astăzi. 589 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Poate fi savurată oricând, dar este deosebit de bună de Ziua Tatălui . Merge bine ca fel principal. Vă este oferită de Allrecipes. Având în vedere toate aspectele, am decis că această rețetă merită un scor absolut de 69% . Acest scor este solid. Rețete similare includ pui la grătar la doză de bere , pui la doză de bere, legume în stil țărănesc cu usturoi copt și cotlete de porc la cuptor cu bere .
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Amestecați pudra de usturoi, sarea condimentată, pudra de ceapă, oregano uscat, sarea și piperul negru măcinat într-un bol mic; dați deoparte.
Turnați 1/3 dintr-o cutie de bere pe fundul unei forme de copt de 9x13 inci.
Așezați cutia de bere deschisă în centrul vasului de copt.
Clătiți puiul sub jet de apă rece. Îndepărtați măruntaiele și gâtul puiului; scurgeți și uscați prin tamponare. Puneți puiul întreg peste doza de bere deschisă, cu pulpele în jos. Cu pieptul de pui orientat spre dumneavoastră, folosiți un cuțit de curățat pentru a tăia o mică fantă pe fiecare parte și apăsați vârful fiecărei aripi în fantă pentru a asigura o gătire uniformă.
Frecați întregul pui cu amestecul de condimente preparat, după gust. Tamponați uniform feliile de ceapă verde pe tot puiul. O parte din ea va cădea în bere, e în regulă. Apăsați jumătățile de ceapă verde în cavitatea superioară a puiului. Deschideți berea rămasă și turnați jumătate din ea în tigaia de sub pui. Păstrați berea rămasă.
Coaceți puiul în cuptorul preîncălzit. După 45 de minute, turnați berea rămasă în tava de sub pui. Continuați să coaceți până când osul nu mai este roz și sucul este limpede, aproximativ 30 de minute în plus. Un termometru cu citire instantanee introdus în cea mai groasă parte a coapsei, lângă os, ar trebui să indice 82 de grade Celsius (180 de grade Fahrenheit).
Scoateți puiul din cuptor și aruncați doza de bere. Acoperiți puiul cu o folie de aluminiu dublată și lăsați-l să se odihnească într-un loc cald timp de 10 minute înainte de a-l felia.