Pui de usturoi cu cartofi cu ierburi
Reteta de pui de usturoi cu cartofi pe bază de plante pot fi făcute în aproximativ 2 ore. Această rețetă servește 4 și costă 2,7 USD pe porție. Acest fel principal are 958 calorii, 52G de proteine, și 64G de grăsime pe porție. 15 persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Un amestec de crengute de rozmarin, muștar dijon, lămâi necerute și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. În general, această rețetă câștigă o scor mare spoonacular de 91%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Cartofi Cu Usturoi Cu Ierburi, Petite Meatloaves Și Usturoi Herbed Cartofi Olandezi, și Cartofi Roșii Prăjiți Cu Ierburi De Usturoi.
Instrucțiuni
Pentru marinată, bateți primele cinci ingrediente împreună, condimentați cu piper negru și un vârf mare sau două de zahăr. Radeți mărunt coaja de jumătate de lămâie și puneți-o deoparte, apoi strecurați sucul de lămâie din acea jumătate în marinată.
Puneți puiul într-un vas nemetalic și lingurați marinada. Înjumătățiți cealaltă lămâie și adăugați cele trei jumătăți la pui și marinați până când este gata de gătit. (Acest lucru se poate face cu până la două ore înainte sau peste noapte, dacă vi se potrivește mai bine.)
Cu puțin peste o oră înainte de a dori să mâncați, Preîncălziți cuptorul la 200C/gaz 6/ventilator 180C.
Tăiați o felie subțire de pe vârful usturoiului (acest lucru face mai ușor să-l stoarceți mai târziu) și înjumătățiți cartofii sau tăiați-i în bucăți mari, în funcție de mărimea lor.
Scurgeți cea mai mare parte a marinadei într-o formă de prăjire și adăugați cartofii și usturoiul, aruncând pentru a vă asigura că sunt acoperite în ulei. Prăjiți, neacoperit, timp de aproximativ 20 de minute.
Adăugați puiul, rozmarinul și lămâia în staniu, răzuind în orice bucăți de marinată. Aruncați pentru a amesteca, aranjați puiul cu pielea în sus și condimentați bine cu sare, apoi prăjiți încă 40-45 de minute sau până când cartofii sunt complet fierți, iar puiul este auriu și crocant, iar usturoiul este squashy.
Se amestecă coaja de lămâie rezervată și pătrunjelul, se împrăștie peste pui și se servește imediat cu legume verzi de sezon sau salată. Cel mai bun mod de a mânca usturoiul este să-l zdrobiți din piele cu un cuțit și să-l întindeți pe cartofii prăjiți și puiul.