Pui de rozmarin și usturoi
Reteta rozmarin & pui de usturoi se poate face în aproximativ 1 oră. Această rețetă servește 4 și costă 2,44 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 581 calorii, 38g de proteine, și 38g de grăsime pe porție. Această rețetă de la BBC Good Food are 104 fani. Funcționează bine ca un fel principal destul de ieftin. Dacă aveți la îndemână coapse de pui, făină condimentată, vin și alte câteva ingrediente, o puteți face. Cu o lingură scor de 60%, acest fel de mâncare este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Pui de usturoi cu rozmarin, Pui De Rozmarin-Usturoi, și Usturoi-Rozmarin Friptură De Pui.
Instrucțiuni
Pregătiți puiul: ștergeți puiul cu hârtie de bucătărie, tăiați orice exces de piele cu foarfece, apoi aruncați coapsele în făina condimentată. Separați becul de usturoi în cuișoare (nu este nevoie să coajați).
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare până când este fierbinte, adăugați puiul, cu pielea în jos și prăjiți fără a mișca puiul până când pielea este crocantă și rumenită. Întoarceți puiul și rumeniți-l pe toate părțile (poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi).
Se adaugă usturoiul și rozmarinul, apoi se toarnă vinul și se condimentează cu sare și piper. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe, acoperit, timp de 40-45 de minute, până când puiul este fraged și sosul se îngroașă.
Se servește cu tagliatelle aruncate cu orez sau pătrunjel și spanac cu unt.