Pui de lămâie și anghinare cu sos de mărar
Puiul de lămâie și anghinarea cu sos de mărar este un fără gluten, fără lactate și primal rețetă cu 8 porții. Pentru $1.8 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 196 calorii, 6g de proteine, și 11g de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână lămâi, căței de usturoi, vin și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 61%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Pui De Lămâie Și Anghinare Cu Sos De Mărar, Anghinare cu lămâie și mărar, și Anghinare Cu Sos De Rozmarin De Lamaie.
Instrucțiuni
Strângeți sucul din lămâi într-o oală mare de apă sărată.
Adăugați lămâi. Tăiați anghinare și tăiați longitudinal în sferturi; se adaugă în oală. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Acoperiți parțial și fierbeți până când anghinarea este fragedă, aproximativ 20 de minute.
Scurgere. Folosind foarfece, tăiați 1/2 inch de pe vârfurile frunzelor. Scoate sufoca. (Poate fi pregătit cu 1 zi înainte. Mișto. Înfășurați bine în plastic și dați-l la frigider.)
Preîncălziți cuptorul la 375 F.
Bateți vinul, sucul de lămâie, uleiul și usturoiul într-un castron mare pentru a amesteca.
Adăugați pui. Întoarce-te la haină.
Se lasa la marinat 20 de minute.
Scoateți puiul din marinată și aranjați, cu pielea în sus, pe o foaie mare de copt cu margini. Rezervă marinada.
Coaceți puiul 30 de minute.
Între timp, adăugați anghinare la marinată într-un castron mare și aruncați pentru a acoperi.
Se lasa la marinat 25 de minute.
Transferați anghinare pe o altă foaie mare de copt cu margini; se introduce la cuptor cu pui și se coace 10 minute.
Se toarnă marinada în cratiță și se aduce la fierbere. Ungeți puiul și anghinarea cu 1/3 de marinată. Continuați să coaceți până când puiul este gătit, aproximativ 15 minute.
Folosind lingura cu fante, transferați puiul și anghinarea pe platou; cort cu folie.
Strecurați sucurile de tigaie din foile de copt în ceașcă de măsurare din sticlă cu 2 căni.
Transferați 1 1/4 căni de sucuri de tigaie într-o cratiță medie.
Bateți gălbenușurile de ou.
Bateți constant la foc mediu-mare până când amestecul fierbe și se îngroașă, aproximativ 3 minute. Se amestecă mărarul. Sos de sezon cu sare și piper.
Puneți puțin sos peste pui și anghinare pe platou.
Serviți, trecând sosul rămas separat.