Pui cu usturoi și citrice
Puiul cu usturoi și citrice necesită aproximativ 2 ore și 5 minute de la început până la sfârșit. O porție conține 918 calorii, 82 g de proteine și 58 g de grăsimi. Această rețetă servește 6 și costă 4,06 USD per porție. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate și 30 de ani. 8 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Această rețetă de la Foodnetwork necesită concentrat de portocale, usturoi, sfoară de măcelar și suc de portocale. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Cu un scor de 81%, acest fel de mâncare este excelent. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Pui prăjit cu usturoi cu citrice, soia la grătar, usturoi, pui cu citrice și pui marinat în usturoi, ardei iute și sucuri de citrice.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Echipament special: sfoară de bucătărie sau sfoară de măcelar
Poziționați grătarul în centrul cuptorului și preîncălziți la 400 de grade F.
Uscați puiul și presărați cavitatea cu sare și piper. Umpleți cavitatea cu jumătate de portocală, lămâie și usturoi. Legați pulpele de pui împreună cu sfoară de bucătărie pentru a menține forma.
Stropiți puiul cu sare și piper.
Puneți un grătar într-o tavă mare.
Așezați puiul, cu pieptul în sus, pe grătarul din tigaie. Prăjiți puiul timp de 1 oră, ungeți ocazional și adăugați puțin bulion de pui în tigaie, dacă este necesar, pentru a preveni picurările din tigaie să se ardă.
Bateți sucul de portocale, sucul de lămâie, uleiul, oregano și usturoiul tocat într-un castron mediu pentru a se amesteca.
Ungeți o parte din amestecul de suc peste pui, după ce s-a copt 1 oră. Continuați să prăjiți puiul până când un termometru pentru carne cu citire instantanee introdus în partea cea mai interioară a coapsei înregistrează 170 de grade F, ungeți ocazional cu amestecul de suc și adăugând bulion în tigaie, cu aproximativ 45 de minute mai mult.
Transferați puiul pe un platou. Cort cu folie în timp ce faceți sosul (nu curățați tigaia).
Puneți aceeași tigaie la foc mediu-mic.
Se amestecă orice bulion rămas și se fierbe până când sosul se reduce la 1 cană, amestecând des, aproximativ 3 minute. Se strecoară într-o ceașcă de măsurare de sticlă cu 2 căni și se aruncă solidele. Se pune grasimea din partea de sus a sosului.
Serviți puiul cu sosul de tigaie.