Pui cu bulion de vin roșu
Puiul cu bulion de vin roșu ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. Pentru $ 8.37 pe portie, această rețetă acoperă 45% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 1297 calorii, 92g de proteine, și 60g de grăsime. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână ceapă, făină, morcovi și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este solid. Încercați Midii în bulion de roșii-vin, Midii cu bulion de roșii și vin, și Midii în șofran și bulion de vin alb pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 45
Pentru a pregăti bulionul, aranjați tobe de pui, morcovi și ceapă într-un singur strat în fundul a 2 tigăi de broiler sau tigăi de prăjire acoperite cu spray de gătit.
Coaceți la 450 timp de 30 de minute. Întoarceți puiul; rotiți tigăile pe rafturile cuptorului.
Coaceți 30 de minute sau până se rumenesc.
Transferați puiul și legumele într-un vas de 6 litri. Aruncați cu grijă picăturile din tigăile pentru broiler, lăsând bucăți rumenite.
Așezați 1 tigaie pentru pui de carne pe plită; adăugați 2 căni de vin în tigaie. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Reduceți căldura; fierbeți 2 minute, răzuind tigaia pentru a slăbi bucățile rumenite. Se toarnă cu grijă conținutul tăvii de pui de carne în vas. Repetați procedura cu tigaia rămasă pentru broiler și 2 căni de vin.
Adăugați restul de vin, cimbru, pătrunjel și frunze de dafin în vas; aduceți la foc mic la foc mediu-mare. Reduceți căldura la minim și fierbeți ușor 2 ore, îndepărtând ocazional spuma și grăsimea de pe suprafață. Se strecoară bulionul printr-o sită fină într-un bol mare. Aruncați solidele. Acoperiți și răciți bulionul timp de 8 ore sau peste noapte. Degresați grăsimea solidificată de pe suprafața bulionului; aruncați grăsimea.
Pentru a pregăti puiul, încălziți o cratiță mare la foc mediu-mare. Acoperiți tigaia cu spray de gătit.
Adăugați sferturi de pui în tigaie; gătiți 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.
Scoateți puiul din tigaie. Ștergeți picăturile din tigaie cu prosoape de hârtie.
Adăugați sferturi de pui, ciuperci și bulion la tigaie; aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți căldura și fierbeți 10 minute sau până când puiul este gata.
Scoateți puiul din tigaie; acoperiți și păstrați la cald.
Se fierbe amestecul de bulion până când lichidul este redus la aproximativ 1 1/2 căni (aproximativ 25 de minute).
Combinați făina și untul, amestecând cu o furculiță până se formează o pastă.
Adăugați amestecul de făină în tigaie, amestecând cu un bici; se fierbe 4 minute sau până se îngroașă ușor. Se amestecă sare și piper. Sosul de lingură peste pui; se presară cu pătrunjel.