Pui balinez satay
Satay de pui balinez necesită în jur 50 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 12 porții cu 72 calorii, 4G de proteine, și 5g de grăsime fiecare. Pentru $1.02 pe portie, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de cuișoare măcinate, căței de usturoi, ghimbir rădăcină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 8 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Cu o lingură scor de 11%, acest fel de mâncare este destul de rău. Pui La Grătar Balinez, Pui balinez (ayam Pelalah), și Snapper întreg cu condimente balineze sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Feliați subțire, apoi tocați mărunt șalotele, usturoiul și ghimbirul. Acum tocați mărunt ardeiul iute, inclusiv semințele. Această cantitate de ardei iute dă o lovitură picantă, dar nu prea aprinsă, satay-ului de pui, dar aruncați semințele dacă nu vă place căldura.
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mic.
Adăugați șalotele, usturoiul, ghimbirul și ardeii iute și prăjiți 1-2 minute doar pentru a se înmuia.
Se toarnă câteva linguri de apă pentru a se înmuia, apoi se amestecă condimentele (și frunzele de tei liofilizate, dacă se utilizează) și se prăjesc un minut.
Scoateți tigaia de pe foc, lăsați amestecul să se răcească, apoi amestecați într-o pastă cu un pistil și mortar, folosind o mișcare în sus și în jos cu pistilul. Va dura câteva minute pentru a face o pastă moale.
Amestecați pasta de condimente, nuca de cocos și, dacă folosiți, frunzele proaspete de tei mărunțite cu puiul tocat. Se condimentează cu sare.
Rupeți bucățile de amestec de mărimea unei nuci mari. Pentru fiecare, aplatizați într-o rundă și așezați o tulpină de lemongrass sau o frigăruie de lemn în centru. Mucegai în jurul capătului bulbos al tulpinii (sau frigarui), lucrând astfel încât să meargă cu aproximativ 8 cm în sus.
Îndepărtați puțin suprafața cu degetele, astfel încât carnea să nu fie complet netedă și să aibă o anumită textură, apoi lăsați-o deoparte în timp ce modelați restul de frigarui.
Periați fiecare frigăruie cu ulei suplimentar.
Gatiti frigaruile pe un gratar preincalzit, tigaie sau gratar timp de 8-10 minute, rotind de mai multe ori.
Se servește pe frunze de banană.