Prăjiți pui de lămâie cu șalotă și cartofi

Friptura de pui cu lămâie cu șalotă și cartofi ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 71G de proteine, 55g de grăsime, și un total de 952 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru $3.27 pe portie, această rețetă acoperă 44% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de pui, frunze ușor de salvie, lămâi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma ardeiul, puteți urma acest fel principal cu Desert Ușor De Mentă ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și întreg 30 dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 72%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Pui Cu Plante De Lămâie Cu Cartofi Prăjiți, Pui fript cu lămâie-rozmarin cu cartofi, și Pui Prăjit Cu Cartofi, Lămâie Și Sparanghel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Îndepărtați și aruncați măruntaiele și bucățile de grăsime din pui. Clătiți pasărea în interior și în exterior; se usucă. Dacă doriți, pliați vârfurile aripilor sub prima îmbinare și legați capetele tobei împreună. Așezați pieptul în sus pe un suport în formă de V într-o tigaie de prăjire de 11 x 17 inci. Strângeți sucul din jumătate de 1 lămâie, rezervând jumătatea rămasă. Feliați subțire alte lămâi.
Începând de la gât, ușurați ușor degetele sub pielea de pui pentru a o slăbi peste sân. Împingeți 4 până la 6 felii de lămâie și 6 până la 8 frunze de salvie sub piele.
Așezați feliile de lămâie rămase, jumătatea rezervată de lămâie și frunzele de salvie rămase în cavitatea corpului.
Într-un castron mic, amestecați 1 lingură de suc de lămâie, ulei de măsline, boia, chimen, sare și piper. Frecați aproximativ jumătate din acest amestec uniform peste pui.
Într-un castron, amestecați cartofii și șalotele cu amestecul de boia rămas până se combină bine. Distribuiți legumele în jurul puiului în tigaie.
Prăjiți într-un cuptor de 425, amestecând legumele după aproximativ 45 de minute (adăugați 1/4 cană de apă dacă tigaia începe să ardă), până când cartofii sunt fragede când sunt străpunși și un termometru ajunge la 170 când este introdus prin partea cea mai groasă a sânului până la os și 180 când este introdus prin partea cea mai groasă a coapsei la articulație, 1 1/4 până la 1 1/2 ore. (Dacă puiul este gata înainte de cartofi, întoarceți tigaia cu legume la cuptor și continuați să gătiți în timp ce puiul se odihnește în pas )
Cu o furculiță de sculptură, ridicați pasărea și înclinați pentru a scurge sucurile în tigaie. Puneți puiul pe un platou cu margini. Aranjați legumele în jurul puiului.
Lăsați să se odihnească într-un loc cald aproximativ 15 minute. Tăiați puiul și serviți.