Prăjiți curcan cu portocale, frunze de dafin, ceapă roșie și sos de tigaie

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul prăjit cu portocale, frunze de dafin, ceapă roșie și sos de tigaie. Pentru $2.64 pe portie, această rețetă acoperă 36% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. O porție conține 722 calorii, 94G de proteine, și 30g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de frunze de dafin, curcan, portocale buric și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma făina, puteți urma acest fel principal cu Tarta de mere cu sos de Caramel ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Prăjiți curcan cu mere, ceapă, frunze de salvie prăjite și sos de cidru de mere, Prăjiți curcan și sos cu ceapă și salvie, și Prăjiți curcanul cu salvie, ceapă și sos de măruntaie.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 F.
Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l.
Presărați curcanul în interior și în exterior cu sare și piper, apoi pliați pielea gâtului sub corp și fixați-o cu o frigăruie mică. Umpleți cavitatea mare cu portocale, 1 ceapă și frunze de dafin. Legați betisoarele împreună cu șnurul de bucătărie și fixați aripile pe corp cu frigarui mici.
Puneți curcanul pe un set de rafturi într-o tigaie mare ignifugă și prăjiți în mijlocul cuptorului 30 de minute.
În timp ce curcanul se prăjește, aruncați restul de 2 cepe cu 2 linguri de unt topit.
Reduceți temperatura cuptorului la 350 F.
Periați restul de 1/4 cană de unt peste curcan și prăjiți încă 30 de minute. Ungeți curcanul și împrăștiați pene de ceapă cu unt în jurul acestuia, apoi prăjiți, ungând curcanul la fiecare 30 de minute (adăugați puțină apă în tigaie dacă ceapa se întunecă prea mult) până când un termometru citit instantaneu introdus în partea cărnoasă a coapsei (nu atingeți osul) înregistrează 170 F, 1 1/2 până la 2 ore mai mult (timp total de prăjire: 2 1/2 până la 3 ore).
Transferați curcanul într-un platou (nu curățați tigaia de prăjire) și lăsați să stea 25 de minute (temperatura va crește până la 180 F).
Transferați sucurile de tigaie cu ceapă într-o măsură de sticlă de 2 litri, apoi îndepărtați și rezervați 1/4 cană de grăsime.
Adăugați suficient stoc de curcan la sucurile de tigaie pentru a face 4 1/2 căni în total. Setați tigaia de prăjire pe 2 arzătoare, apoi adăugați 1 cană de amestec de stoc și deglazați tigaia fierbând la foc moderat, amestecând și răzuind bucăți maro.
Adăugați amestecul de stoc rămas și aduceți la foc mic.
Se toarnă stocul printr-o sită fină înapoi în măsură de sticlă și se aruncă ceapa.
Bateți împreună grăsimea rezervată și făina într-o cratiță mare și grea și gătiți roux la foc moderat, amestecând, 3 minute.
Adăugați amestecul de stoc fierbinte într-un flux rapid, șoptind constant pentru a preveni cocoloașele, apoi fierbeți, șoptind ocazional, până se îngroașă, aproximativ 10 minute. Se amestecă orice sucuri suplimentare de curcan acumulate pe platou și se condimentează sosul cu sare și piper.
Serviți curcanul cu sos pe lateral.