Prajitura usoara de ciocolata a lui Jacques
Prăjitura de ciocolată ușoară a lui Jacques este un desert care servește 10. O porție conține 721 de calorii, 10 g de proteine și 51 g de grăsimi. Pentru 2,11 USD per porție, această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork necesită ciocolată amăruie, ciocolată, unt și apă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și prietenoasă cu fodmap. Cu un scor de 40%, acest fel de mâncare este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și prăjitura favorită a lui Jacques Pépin, prăjitura cu nămol de ciocolată a lui Jacques și prăjiturile cu chipsuri de ciocolată a lui Jacques Torres.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Ungeți o tavă de tort de 10 inchi cu spray de gătit pentru legume. Tapetați fundul tavii cu un cerc de hârtie de pergament de 10 inci. Ungeți partea de sus a cercului de hârtie de pergament cu spray de gătit pentru legume.
Puneti ambele ciocolate tocate intr-un castron si topiti-le la fierbere.
Se amestecă zahărul și apa într-o cratiță de 1 litru și se pune la foc mediu-mare. Se aduce la fierbere până se dizolvă tot zahărul.
Turnați siropul fierbinte în vasul cu ciocolată topită.
Bateți până când amestecul este omogen.
Se adauga untul si se bate pana se omogenizeaza bine.
Cu ajutorul unui mixer electric, bate ouăle și zahărul până se omogenizează bine. Folosind o spatulă de cauciuc, pliați acest amestec în amestecul de ciocolată. Aveți grijă să amestecați ușor.
Turnați aluatul în tava de tort pregătită.
Puneți o foaie de copt cu laturile de 1 inch în cuptor.
Așezați tava de tort umplută pe tava de copt. Umpleți foaia de copt cu apă, astfel încât apa să acopere partea de jos a formei de tort.
Coaceți până când suprafața tortului pare mată și încordată când este apăsată la mijloc, aproximativ 40 de minute.
Scoateți tava de tort din cuptor și lăsați să se răcească pe un grătar. Opriți cuptorul și lăsați foaia de copt și apa să se răcească înainte de a încerca să le îndepărtați.
Decorare: Dacă doriți să decorați acest tort, puteți face evantai de ciocolată sau puteți rade un bloc de ciocolată cu un curățător de mere. Pentru a face evantai de ciocolată, amestecați uleiul vegetal în ciocolata topită.
Întindeți un strat gros de amestec de ciocolată pe o suprafață de marmură sau granit (sau utilizați partea din spate a unei foi de copt rece). Folosind un triunghi, împingeți peste suprafața ciocolatei într-o mișcare curbată.
Puneți degetul mare pe un colț al triunghiului în timp ce apăsați pentru a prinde ciocolata. Rezultatul ar trebui să semene cu un evantai de ciocolată. Acest lucru necesită puțină practică și nu fiecare ventilator pe care îl faceți va fi utilizabil. Distreaza-te cu el!
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Cremă de Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegeri excelente pentru prăjitura de ciocolată. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Ai putea încerca NV Solera Cream Sherry. Recenzorilor le place destul de mult, cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.