Plăcintă Cu Cartofi Alsacieni
Dacă $1.43 pe portie se încadrează în bugetul dvs., plăcinta de cartofi alsaciană ar putea fi o mare fără gluten și primar rețetă pentru a încerca. O porție conține 185 calorii, 11g de proteine, și 15g de grăsime. Această rețetă servește 6. Această rețetă este plăcută de 3 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați brânză gruyere, unt, usturoi și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Plăcintă Cu Cartofi Alsacieni, Plăcintă Cu Cartofi Alsacieni, și Tarta de cartofi și slănină alsaciană pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Acoperiți cartofii cu apă într-o cratiță medie. Se aduce la fierbere la foc mare.
Adăugați un vârf de sare; gatiti pana se inmoaie, 13-15 minute.
Lasă să se răcească.Aduceți 3/4 cană plus 3 linguri smântână, usturoiul și nucșoara la fiert într-o cratiță mică la foc mediu-mare. Gatiti amestecul pana se reduce la jumatate. Se condimentează cu sare și piper; pus deoparte.Topiți untul într-o tigaie la foc mediu.
Adăugați prazul; gatiti, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Se ia de pe foc. Se amestecă pătrunjelul; se condimentează cu sare și piper. Pune deoparte.Preîncălziți cuptorul la 400 de grade.
Bateți gălbenușul de ou și crema de lingură rămasă într-un castron mic; pus deoparte. Împărțiți aluatul foietaj pe o suprafață ușor făinată în două dreptunghiuri de 6 pe 13 inci. Setați 1 dreptunghi pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament.
Adăugați jumătate din cartofi, lăsând un chenar de centimetru de jur împrejur și suprapunându-se ușor cartofii. Se acoperă cu jumătate din amestecul de praz și 3/4 cană de brânză; se condimentează cu sare și piper. Repetați stratificarea cu cartofii rămași, prazul și brânza.
Ungeți marginile aluatului cu spălarea ouălor. Acoperiți cu dreptunghiul de aluat rămas; apăsați ușor marginile cu o furculiță pentru a sigila.
Tăiați fante de 2 inci pe lungime în centrul crustei, la 2 inci distanță.
Periați cu spălare cu ouă. Se dă la frigider până la rece, aproximativ 30 de minute.
Coaceți plăcinta până se rumenesc și se umflă, aproximativ 35 de minute.
Se toarnă amestecul de cremă în orificiile de plăcintă cu o pâlnie.
Lăsați să stea 15 minute înainte de servire.