Piure De Dovleac Prăjit
Piureul de dovleac prăjit ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primară și vegetariană are 275 calorii, 4G de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Pentru $1.12 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de piper, miere, cimbru și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Cu o lingură scor de 63%, acest fel de mâncare este destul de bun. Încercați 2ways2percent: Pizzan de dovlecei de nucă și piure cremos de dovlecei de nucă cu scoici și slănină, Butternut Squash Pur Peculae, și Piure De Dovleac pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 400 F. tăiați capetele din dovlecei, apoi înjumătățiți pe lungime, aruncând semințele.
Transferați dovleceii, tăiați cu fața în sus, pe o foaie de copt cu margini căptușită cu pergament sau folie. Se condimentează cu sare și piper și se acoperă cu șalotă, miere, cimbru și unt. Acoperiți dovlecelul cu folie. Prăjiți până se înmoaie, 45 până la 60 de minute. Descoperiți și lăsați deoparte până se răcește suficient pentru a se descurca. Lucrând în loturi, scoateți o parte din dovleceii înmuiați și șalotele din coji într-un robot de bucătărie. Pureați amestecul de dovlecei până se omogenizează.
Transferați într-un castron de servire. Repetați cu dovleceii și șalotele rămase.
Se servește cald. (Puteți acoperi și refrigera piureul până la 48 de ore. Pentru a reîncălzi, încălziți într-o cratiță acoperită la foc mic timp de 10 minute.)