Pilaf De Orez Cu Șofran
Pilaful de orez cu șofran necesită aproximativ 50 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9g de proteine, 10g de grăsime, și un total de 457 calorii. Această rețetă servește 5 și costă 1,09 USD pe porție. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. Această rețetă de la Simply Recipes are 247 de fani. Un amestec de orez, unt clarificat, fistic și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest hor d ' oeuvre. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, care este improvizabil. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Ingredientul Secret (șofran): Pilaf de orez șofran și portocaliu cu Orzo și nuci de pin, Pilaf De Orez Cu Șofran, și Pilaf De Orez Cu Șofran.
Instrucțiuni
Încălziți un ceainic mare de apă (puțin mai mult de un litru) până la fierbere.
Așezați șofranul într-un castron mic, acoperiți cu 2 linguri de apă fierbinte, dați deoparte.
Încălziți 2 linguri de ghee sau unt clarificat într-o cratiță de 2 litri, cu fund gros, la foc mediu-mare, până când este fierbinte.
Adăugați păstăile de cardamom, bățul de scorțișoară, cuișoarele și boabele de piper în tigaie. Prăjiți ușor condimentele timp de 2 minute.
Adăugați orez și prăjiți încă 3 minute, amestecând după un minut sau două. O parte din orez ar trebui să se rumenească în partea de jos a tigaiei.
Scoateți tigaia de pe foc.
Adăugați patru căni de apă fierbinte pe care le-ați pregătit în primul pas în tigaie, având grijă să adăugați încet, deoarece se poate balona și stropi.
Adăugați două lingurițe de sare.
Adăugați firele de șofran și lichidul lor de înmuiere.
Adăugați coaja de portocală.
Se amestecă, se aduce rapid la fierbere, se reduce căldura la cea mai mică setare. Acoperiți bine și gătiți timp de 20 de minute.
Prăjiți fisticul și migdalele: în timp ce orezul se gătește, într-o tigaie mică, încălziți la foc mediu și adăugați fisticul și migdalele tăiate. Prajiti pana se rumeneste usor, aproximativ 3 sau 4 minute, scoateti din tigaie intr-un bol.
Îndepărtați condimentele, adăugați stafide: după 20 de minute, scoateți capacul din orez, alegeți condimentele care au plutit în vârful orezului - bățul de scorțișoară, orice păstăi întregi de cardamom, boabe de piper negru sau cuișoare.
Împrăștiați stafidele aurii deasupra orezului. Înlocuiți capacul și gătiți încă 5 minute.
Se amestecă migdalele prăjite și fisticul și se servește.