Pilaf De Orez
Pilaf de orez este un fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și vegan hor d ' oeuvre. Această rețetă servește 6. Pentru 82 cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 2G de grăsime, și un total de 248 calorii. Această rețetă este plăcută de 591 de gurmanzi și bucătari. Dacă aveți sare condimentată, cayenne, ciorbă de legume și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 30 minute. Vă este adus prin simple rețete. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este improvabil. Încercați Pilaf De Orez Cu Nuci De Pin, Pilaf de orez vegetal în aragazul de orez, și Orez Aragaz Orez Pilaf pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți stocul în cratiță: uitați-vă la instrucțiunile de gătit pentru orez. Dacă orezul dvs. necesită 2 căni de apă pentru fiecare cană de orez, atunci veți avea nevoie în total de 4 căni de lichid. Dacă orezul dvs. necesită 1 2/3 căni de apă pentru fiecare cană de orez, veți avea nevoie în total de 3 1/3 căni de lichid.
Doriți să gătiți orezul într—un lichid care este în primul rând stoc-Stoc de pui sau stoc de legume. Până la jumătate din lichid poate fi apă simplă, dar cel puțin jumătate din lichidul necesar ar trebui să fie stoc. Stocul de casă este cel mai bun, desigur, și va face o mare diferență în calitatea pilafului rezultat.
Încălziți cantitatea măsurată de stoc necesară într-o cratiță, de cel puțin 2 qt.
Rumeniti orezul, adaugati ceapa si telina: in timp ce stocul se incalzeste, incalziti o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați uleiul de măsline (sau grăsimea de pui dacă îl aveți) pentru a acoperi fundul tigaiei. Când uleiul este fierbinte, adăugați orezul nefiert și rumeniți orezul, amestecând ocazional, timp de câteva minute.
Când orezul s-a rumenit, adăugați ceapa și țelina și gătiți câteva minute mai mult, până când ceapa începe să se înmoaie.
Adăugați sare, piper, cayenne: dacă utilizați bulion conservat sau în cutie, aveți grijă la cât de mult condimentați adăugați. De obicei folosim bulion de pui de casă, nesărat, așa că adăugăm 2 lingurițe de sare sau sare condimentată împreună cu piper măcinat și un strop de cayenne.
Dacă începeți cu bulion condimentat, poate fi necesar să adăugați doar o linguriță de sare. Gust testați bulionul / stocul. Poate fi puțin pe partea sărată, deoarece orezul va absorbi multă sare.
Adăugați stoc, gătiți orezul:
Se toarnă bulionul încălzit în tigaie cu orezul (sau se toarnă amestecul de orez în bulion, în funcție de tigaia care are capac).
Aduceți la foc mic, reduceți focul, acoperiți și gătiți atât timp cât instrucțiunile spun pe pachetul de orez. De obicei între 15 și 25 de minute. Folosiți un cronometru.
După timpul stabilit de gătit, scoateți tigaia de pe foc și lăsați să stea 10 minute, acoperită. În niciun moment în timpul gătirii orezului nu trebuie să descoperiți tigaia.
Puf cu furculiță, amestecați pătrunjelul: puf cu o furculiță pentru a servi. Se amestecă pătrunjelul tocat. De asemenea, puteți amesteca mazăre încălzită, migdale prăjite sau stafide la pilaf pentru a-l face mai interesant.