Piept de pui cu cartofi și piure de mazăre
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați pieptul de pui cu cartofi și piure de mazăre. Această rețetă servește 4 și costă 4,7 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 71G de proteine, 24g de grăsime, și un total de 768 calorii. Dacă aveți mazăre pentru copii, ulei de măsline, sare și piper și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Pentru a consuma menta, puteți urma acest fel principal cu Brownies De Mentă ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și prietenos cu FODMAP dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Piept de pui cu cartofi și piure de mazăre, Piure de cartofi cu mazăre și mentă, și Piure de cartofi și mazăre bătute.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 42
Pe o foaie mare de copt cu margini, aruncați cartofii înjumătățiți cu uleiul de măsline și condimentați cu sare și piper. Prăjiți cartofii aproximativ 35 de minute sau până se înmoaie și se rumenesc. Pune cartofii deoparte. Reduceți temperatura cuptorului la 35
Între timp, într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, topiți cele 3 linguri de unt. Condimentați jumătățile de piept de pui cu sare și piper și adăugați în tigaie, cu pielea în jos, împreună cu crenguțele de cimbru. Gatiti la foc moderat pana cand pielea se rumeneste bine, aproximativ 15 minute. Întoarceți și gătiți timp de 5 minute mai mult, ungând ocazional cu sucurile de tigaie.
Transferați puiul la cuptor și prăjiți-l timp de aproximativ 15 minute, până când este fiert.
Adăugați puiul în cartofi și păstrați-l la cald. Rezervați 3 linguri de grăsime topită din tigaie.
Se toarnă grăsimea rămasă din tigaie și se aruncă crenguțele de cimbru.
Adăugați 1/2 cană de vin în tigaie și fierbeți la foc moderat, răzuind bucățile rumenite, până se reduc la jumătate, aproximativ 2 minute.
Adăugați bulionul de pui și fierbeți până se îngroașă ușor, aproximativ 3 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă cimbrul tocat și 2 linguri de unt răcit, câte 1 lingură. Se condimentează cu sare și piper.
Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert.
Adăugați mazărea verde, acoperiți și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Scurgeți mazărea, transferați jumătate într-un robot de bucătărie și piureul grosier. Amestecați piureul înapoi în mazărea rămasă.
Adăugați grăsimea rezervată din tigaie împreună cu restul de 2 linguri de vin și menta. Se condimentează cu sare și piper.
Transferați pieptul de pui și cartofii în farfurii. Lingurați piureul de mazăre alături și serviți cu sosul de tigaie.