Pește prăjit cu sos de Curry thailandez
Pește pan-prăjită cu sos de Curry thailandez ar putea fi doar Asiatice rețeta pe care o căutați. Această rețetă servește 4. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian are 332 calorii, 3G de proteine, și 32g de grăsime pe porție. Pentru $2.03 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de iarbă de lămâie, usturoi, lapte de cocos și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor este destul de rău. Încercați Curry De Pește Thailandez, Tocană De Pește Curry Roșu Thailandez, și Pește Curry Verde Thailandez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se toarnă 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie medie la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați șalotă și usturoi; se amestecă des până se limpezește, aproximativ 2 minute.
Tăiați capetele din tulpinile de iarbă de lămâie și îndepărtați straturile exterioare dure; zdrobiți cu partea plată a unui cuțit mare, apoi tăiați în lungimi care se vor potrivi în tigaie. Se amestecă pasta de curry, ghimbirul, turmericul și iarba de lămâie în tigaie; gatiti pana se parfumeaza, aproximativ 2 minute.
Adăugați lapte de cocos, sos de pește, zahăr și coajă de tei; se fierbe, amestecând des, până se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute.
Îndepărtați iarba de lămâie.
Se adaugă sare după gust.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 45
Presărați ambele părți ale peștelui cu sare și piper.
Se toarnă restul de 1 1/2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu-mare.
Adăugați pește și gătiți până se rumenesc pe fund, 3 până la 4 minute. Întoarceți bucățile și transferați tigaia în cuptor.
Coaceți doar până când peștele este opac în centrul celei mai groase părți, aproximativ 8 minute.
Puneți sosul curry pe patru farfurii și acoperiți cu pește.
Asocierea vinului: Riesling uscat, dar crocant, cu citrice aromate, mere și note tropicale peste minerale bune. Cel mai bun în împerecherea noastră: Poet ' s Leap 2004 (Columbia Valley, WA; 22 USD), V. Sattui off-dry Johannisberg 2004 (Napa Valley; 18 USD) și Firestone 2004 (Central Coast, CA; 10 USD).
Punți de aromă: puțin zahăr în Riesling se potrivește cu dulceața și îmblânzește condimentul din farfurie. Alcoolul scăzut și fructuozitatea scad și căldura. Dulceața din vin îi conferă, de asemenea, greutate-vâscozitate-pentru a se potrivi cu senzația de gură a laptelui de cocos. Acidul bun, pe de altă parte, taie acea bogăție pentru un efect de gură (un vin flasc ar merge plat). Notele citrice și tropicale fac ecou ierbii de lămâie, varului, ghimbirului și condimentelor aromate din curry.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Peștele poate fi asociat cu Pinot Grigio, Gruener Veltliner și Pinot Noir. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Un amestec de trei podgorii grozave, acest strugure viu creează un vin prietenos cu mâncarea, luminos și pur. Acidul tăiat cu cuțit, cu pere, sorbet de lămâie, condimente și iasomie îți face gura apă și mâinile să tremure.