Panna Cotta cu sos de Caramel
Panna Cotta cu sos de Caramel ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten servește 12 și costă 54 de cenți pe porție. O porție conține 249 calorii, 3G de proteine, și 18g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 20 de minute. Mergeți la magazin și ridicați zahărul cofetarilor, gelatina pudră, jumătate și jumătate și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 10%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Panna cotta de alune cu sos de Caramel, Ghostly Panna Cottas cu sos îngrozitor(Panna Cotta cu sos de afine-portocale), și Panna Cotta Cu Caramel Sărat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați zahărul și 1 cană de jumătate și jumătate într-o cratiță medie la foc mediu-mic, amestecând până se combină.
Adăugați restul de jumătate și jumătate, smântână grea și vanilie și gătiți timp de 3 minute.
Între timp, într-un castron mic, amestecați împreună apă fierbinte și gelatină, amestecând până când gelatina se dizolvă.
Bateți amestecul de gelatină în amestec jumătate și jumătate până când se combină bine.
Se ia de pe foc și se toarnă în cutii de ramekins sau cupcake și se răcește cel puțin 2 ore sau peste noapte până se fixează.
Scoateți panna cotta din frigider. Scufundați fundul ramekinelor sau al cositorului de cupcake într-o baie de apă caldă timp de aproximativ 15 secunde. Întoarceți formele de panna cotta pe farfurii de servire. Se acoperă cu sos de caramel portocaliu și se lasă să curgă părțile laterale.
Serviți în timp ce sosul este încă cald.
Topiți untul și zahărul brun împreună într-o cratiță mică la foc mediu.
Adăugați sucul de portocale și anasonul stelar și fierbeți până la neted și gros, aproximativ 5 minute. Se amestecă coaja de portocală și se îndepărtează de la foc.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano și Verdicchio sunt alegeri excelente pentru Italiană. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se împerechează bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva cu un rating de 4.8 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 40 de dolari pe sticlă.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Născut în podgoria "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 metri a.S.l.) din care în 1962, și-a luat numele: este primul Chianti Classico Cru. Fabricat din 90% Sangiovese și din 7% Canaiolo și 3% Colorino, îmbătrânește timp de 20 de luni în butoaie de stejar francez. Astăzi reprezintă cel mai prestigios produs al companiei, apreciat în întreaga lume. Este produs numai în cele mai bune recolte. Compania a ales să păstreze o cantitate considerabilă de sticle de acest vin în pivniță fiind arhivele permanente, capabile să spună istoria Castello di Monsanto