Palacsinta bunicii Irena (crepes maghiare)
Palacsinta (crepele maghiare) a bunicii Irena este un mic dejun care servește 12. Pentru 55 de cenți per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 267 de calorii , 6 g de proteine și 14 g de grăsimi . 72 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Vă este adus de Allrecipes. Mergeți la magazin și luați lapte, făină, ouă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă este tipică bucătăriei est-europene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore și 10 minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 36% , ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Palacsinta maghiară (Crêpe) , Palacsinta maghiară (Crepe) și Crêpe maghiară cu unt de arahide și gem: Palacsinta .
Instrucțiuni
Combinați făina și ouăle și amestecați până se omogenizează.
Adăugați laptele, apa cu sodă, uleiul vegetal și sarea și amestecați pentru a se combina; pune aluatul la frigider peste noapte.
Pentru a face clătitele, încălziți la foc mediu o tigaie unsă ușor.
Scoateți aluatul din frigider și amestecați bine.
Turnați 1/4 cană de aluat în tigaie și gătiți clătitele timp de aproximativ un minut. Întoarceți-l și gătiți încă un minut sau până când devine maro auriu.
Scoateți clătita din tavă și puneți-o pe hârtie cerată. Repetați cu aluatul rămas, stivuind clătitele în timp ce le țineți separate cu hârtie cerată.
Pentru a face umplutura, combinați migdalele tocate, 1/2 cană de zahăr, laptele, extractul de vanilie și romul (dacă doriți) într-o cratiță. Gatiti si amestecati la foc mic pana cand zaharul se dizolva si amestecul este cremos. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a umple clatitele.
Pentru toppingul de ciocolată, combinați apa, 1/2 cană de zahăr și ciocolata într-o cratiță și gătiți la foc mic până când ciocolata se topește.
Se ia tigaia de pe foc si se adauga margarina, amestecand pana se topeste si se omogenizeaza.
Întindeți 1 lingură grămadă de umplutură de migdale pe fiecare clătită, rulându-le și așezând-le pe un platou. (Veți avea 10 până la 15 în total, în funcție de mărimea lor.)
Turnați toppingul de ciocolată peste platoul de clătite rulate. Dacă doriți, încălziți platoul într-un cuptor cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde înainte de servire.