Ouă Ușor Pocate
Ouăle ușor Pocate ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de mic dejun. Această rețetă servește 1 și costă 1,77 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 48G de proteine, 39G de grăsime, și un total de 723 calorii. 607 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați carne de porc, pui, carne de vită și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate dieta. Vă este adus prin simple rețete. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular foarte rău (dar încă fixabil) de 0%. Rețete similare sunt Ouă Sardou (ouă Pocate în stil New Orleans cu inimi de anghinare, spanac și olandeză), Nutriție în ouă și pentru ouă Pocate în sos de roșii, și Ouă Pocate.
Instrucțiuni
Încălziți apa: umpleți o cratiță cu câțiva centimetri de apă.
Încălziți apa la foc mare până când ajunge la fierbere și apoi coborâți focul până când apa este la foc mic (doar câteva bule apar din când în când).
2 spargeți oul într-un castron mic și strecurați-l ușor în apă: lucrând cu ouăle pe rând, spargeți oul într-un castron mic sau cană.
Așezați vasul aproape de suprafața apei fierbinți și strecurați ușor oul în apă.
Dacă doriți, folosiți o lingură pentru a împinge o parte din albușurile de ou mai aproape de gălbenușurile lor, pentru a le ajuta să se țină împreună.
Adăugați toate ouăle pe care le braconați în tigaie în același mod, păstrând o anumită distanță între ele.
3 opriți focul, acoperiți tigaia, setați cronometrul timp de 4 minute: opriți focul și acoperiți tigaia. Setați un cronometru timp de 4 minute (sau numărați cu voce tare la 60, de patru ori). În acest moment, albușurile ar trebui să fie complet fierte, în timp ce gălbenușurile sunt încă curgătoare.
Rețineți că momentul depinde de mărimea ouălor, de numărul de ouă din oală și, dacă gătiți la altitudine, ajustați în consecință. Dacă sunteți la altitudine, doriți gălbenușuri de ou mai ferme sau braconați mai mult de 4 ouă simultan, poate fi necesar să le gătiți mai mult. Dacă încercați 4 minute și ouăle sunt prea fierte, reduceți timpul.
Scoateți ouăle cu lingura cu fante: ridicați ușor ouăle pocate din tigaie cu o lingură cu fante și așezați-le pe o farfurie pentru a servi.
Folosind o sită cu ochiuri Fine
O modalitate de a vă ajuta albușurile pocate să rămână împreună este să îndepărtați o parte din albușurile subțiri subțiri înainte de a adăuga ouăle în apa fierbinte. O modalitate ușoară de a face acest lucru este cu o sită cu ochiuri fine.
Așezați oul crud într-o sită cu ochiuri fine peste un castron. Albușurile foarte subțiri se vor scurge prin sită.
2 Adăugați ușor în apă fierbinte: apoi ușurați ușor oul crud în oala cu apă fierbinte care fierbe.
3 opriți focul, acoperiți oala, gătiți 4 minute: observați cum există mult mai puține albușuri de ou rătăcite cu această metodă? Opriți focul și acoperiți oala (sau pur și simplu reduceți focul la minim) și gătiți timp de 4 minute până când albușurile sunt fierte. (Poate fi necesar să adăugați mai mult timp dacă gătiți la altitudine sau braconați mai mult de 4 ouă simultan.)
Scoateți din oală cu o lingură cu fante.
Folosind un braconier de ouă
Dacă nu doriți să vă bateți cu încercarea de a împiedica ouăle să se răspândească sau să se lovească unul de celălalt, cel mai simplu mod de a face ouă pocate este cu un braconier de ouă.
"Braconierul" răsfăță de fapt ouăle, nu le braconează cu adevărat, dar dacă ceea ce vrei este un ou cu un alb gătit și gălbenuș curgător, acesta este un mod ușor de a face acest lucru.
Pentru a folosi o tigaie de braconaj cu ouă, scoateți cupele din tigaia pe care intenționați să o utilizați.
Umpleți tigaia cu doar 1/2 inch de apă și aduceți-o la fierbere mică. Puneți o picătură de ulei de măsline în fiecare dintre cupele de ou pe care le utilizați și răspândiți-le. (Cupele nu sunt lipite, dar uleiul ajută.)
Crăpați ouăle în cupele de ou, un ou pe cană.
Așezați ceașca umplută cu ou înapoi în fanta pentru aceasta în tigaie.
Acoperiți tigaia și gătiți timp de 4 minute.
Scoateți de pe foc și ridicați cu grijă cupele de ou din tigaie. Glisați ouăle fierte din cupe pe farfurii sau boluri de servire.