Ouă cu smântână, spanac și șuncă de țară
Ouăle cu smântână, spanac și șuncă de țară ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8 și costă 73 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8g de proteine, 16g de grăsime, și un total de 185 calorii. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână smântână grea, ouă, spanac și alte câteva ingrediente, o puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este destul de bun. Încercați Pesto de spanac omletă pe brioșă de usturoi cu șuncă de țară, Ouă coapte și cremă de slănină în cuiburi de fettuccine de spanac, și Țară Omletă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preincalziti cuptorul la 350 de grade F cu rack in mijloc.
Aduceți șunca și smântâna la foc mic într-o cratiță mică la foc mediu-mic, apoi scoateți-le de pe foc.
Lăsați abrupt, neacoperit, aproximativ 10 minute.
Gatiti ceapa in 1 lingura de unt intr-o tigaie grea de 12 inci la foc mediu-mic, amestecand, pana se inmoaie, aproximativ 2 minute.
Adăugați usturoiul și condimentați ușor cu sare și piper, apoi gătiți, amestecând, 1 minut.
Adăugați spanac, 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper și gătiți, întorcându-vă cu clești, până când spanacul este ofilit.
Scurgeți spanacul într-o strecurătoare, apăsând pentru a îndepărta excesul de lichid, apoi tocați grosier. Împărțiți spanacul, apoi șunca, printre ramekine, lingând 1 lingură de smântână în fiecare porție. Crăpați ouăle în ramekins și condimentați ușor cu sare și piper. Puneți 1 linguriță smântână peste fiecare ou.
Tăiați untul de lingură rămas în 8 bucăți mici și punctați fiecare ou cu unt.
Puneți ramekins într-o tigaie superficială și coaceți, rotind tigaia la jumătatea coacerii, până când albușurile sunt doar setate, dar gălbenușurile sunt încă curgătoare, 15 până la 20 de minute, scoțându-le din cuptor ca fierte.
Ouăle din această rețetă nu vor fi gătite complet, ceea ce poate fi îngrijorător dacă salmonella este o problemă în zona dvs.