Orez Jollof cu pui
Orezul Jollof cu pui ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 785 calorii, 53G de proteine, și 21g de grăsime. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 4 și costă $3.42 pe portie. Mai multe persoane au făcut această rețetă, iar 769 ar spune că a ajuns la fața locului. Această rețetă de la BBC Good Food necesită cub de pui, ulei de floarea soarelui, roșii de prune g cans și piper. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei africane. În general, această rețetă câștigă o scor spectaculos spoonacular de 97%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Orez Jollof cu pui din Ghana, Orez Vegan Jollof, și Cum se face orez Jollof de petrecere.
Instrucțiuni
Condimentează puiul cu sare și piper.
Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare adâncă la foc mare, apoi adăugați carnea și prăjiți aproximativ 5 minute până devin aurii peste tot. Ridicați din tigaie pe o farfurie.
Adăugați restul de ulei în tigaie și prăjiți ceapa până se înmoaie, dar nu aurie, aproximativ 5 minute. În timp ce ceapa se gătește, faceți baza de ghimbir și ardei iute.
Puneți usturoiul, roșiile, ghimbirul și ardeiul iute într-un robot de bucătărie sau blender și bateți până se omogenizează.
Adăugați Roșia pură în ceapă, prăjiți încă 2 minute, apoi adăugați amestecul de ghimbir și ardei iute. Se sfărâmă în cubul de stoc, se amestecă apoi se toarnă 600 ml apă clocotită.
Adăugați puiul, aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 15 minute.
Puneți orezul într-un castron mare, acoperiți cu apă rece și folosiți-vă mâinile pentru a spăla boabele. Scoateți apa, apoi repetați de două ori până când apa curge limpede.
Adăugați orezul în tigaie, reduceți focul la foc mic, apoi acoperiți cu folie și un capac (astfel încât să nu poată scăpa abur) și gătiți timp de 20 de minute.
Scoateți capacul (orezul nu va fi gătit încă), apoi împrăștiați ardeii și okra peste orez. Re-acoperiți și gătiți timp de 10 minute până când legumele se înmoaie și orezul se înmoaie. Chiar înainte de servire, amestecați legumele și împrăștiați peste coriandru.