Orez Basmati cu Cardamom negru și var
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați orezul Basmati cu Cardamom negru și var. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 372 calorii, 6g de proteine, și 13g de grăsime pe porție. Pentru 87 cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Această rețetă de la Serious Eats are 10 fani. Mergeți la magazin și ridicați ardei iute, suc de lime, orez cu granulație lungă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este solid. Încercați Pilau de orez de pui și Basmati cu șofran, spanac și Cardamom, Boluri picante de curry de pui cu nucă de cocos cu orez basmati cardamom, și Cilantro-Lime Orez Basmati pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți o oală mare pe mediu-mare, apoi adăugați uleiul. Când începe să strălucească, adăugați ardeii iute și păstăile de cardamom negru și amestecați constant până când sunt parfumate, aproximativ un minut.
Adăugați orezul și amestecați astfel încât uleiul să acopere fiecare bob. Răzuiți frecvent fundul tigaiei pentru a preveni lipirea, deoarece orezul va degaja mult amidon. Când marginile boabelor au devenit translucide și centrele sunt albe lăptoase, adăugați apa, aduceți la fierbere și acoperiți, reducând căldura la mediu.
După 25 de minute, lăsați capacul și verificați orezul. În funcție de suculența cepei și de setea orezului, poate fi necesar să adăugați puțină apă sau să lăsați un exces să se evapore.
Adăugați sare după gust, slăbiți orezul blocat din fundul tigaiei și adăugați sucul de lămâie.
Lăsați orezul să se răcească ușor înainte de servire.