Naan: Pâine Plată Indiană La Cuptor
Rețeta Naan: pâinea plată indiană la cuptor ar putea satisface pofta ta indiană în aproximativ 3 ore și 30 de minute. Această pâine are 248 calorii, 6g de proteine, și 10g de grăsime per portie. Pentru 32 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Mai multe persoane au făcut această rețetă, iar 129 ar spune că a lovit locul. Un amestec de făină, praf de copt, kalonji și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este solid. Încercați Pâine Indiană Naan, 3 Ingredient Paleo Naan (pâine indiană), și Pâine Indiană Naan Cu Coriandru-Mentă La Grătar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Într-un pahar mare, dizolvați drojdia uscată și 1 linguriță de zahăr cu 3/4 cană de apă caldă (aproximativ 100 de grade F).
Lăsați-l să stea pe tejghea până când este spumos, aproximativ 10 minute.
Între timp, cernem făina, sarea, rămânând 1 linguriță de zahăr și praful de copt într-un bol mare și adânc.
Odată ce drojdia este spumoasă, adăugați iaurtul și uleiul de măsline în pahar și amestecați pentru a combina.
Se toarnă amestecul de iaurt în ingredientele uscate și se adaugă semințele de kalonji și fenicul, dacă se utilizează, și se amestecă ușor ingredientele împreună cu o furculiță. Când aluatul este pe cale să se unească, folosiți-vă mâinile pentru a amesteca. Se va simți ca și cum nu ar fi suficientă făină la început, dar continuați până când se transformă într-un aluat moale, ușor lipicios și flexibil. De îndată ce se reunește, opriți frământarea. Acoperiți aluatul cu folie de plastic sau un prosop de ceai umed și lăsați-l să stea într-un loc cald, fără pescaj, timp de 2 până la 4 ore.
Când sunteți gata să vă rostogoliți, asigurați-vă că aveți două boluri pe tejghea: unul cu făină suplimentară în el și unul cu apă. Aluatul va fi extrem de moale și lipicios-acest lucru este bun! Separați aluatul în 6 porții egale și rulați ușor fiecare în vasul cu făină suplimentară pentru a nu le lipi unul de celălalt.
Formați naanul. Folosind un sucitor, rotiți fiecare bucată de aluat într-o formă de lacrimă, mai îngustă în partea de sus decât în partea de jos. Ar trebui să aibă o lungime de 8 până la 9 inci, o lățime de 4 inci în punctul său cel mai larg și o grosime de aproximativ 1/4 inci. Odată ce ați format forma generală, puteți, de asemenea, să o ridicați cu un capăt și să o mișcați; greutatea proprie a aluatului o va întinde puțin. Repetați această metodă cu restul de aluat. (Dacă faceți versiunea fără gluten, veți avea mai mult noroc să apăsați aluatul cu vârful degetelor, decât să rulați.)
Încălziți o tigaie mare din fontă la foc mare până când aproape fumează. Asigurați-vă că aveți un capac suficient de mare pentru a se potrivi cu tigaia și aveți gata un bol cu unt topit.
Umeziți-vă mâinile în vasul cu apă și ridicați unul dintre naans, răsturnându-l de la o mână la alta pentru a-l umezi ușor. Puneți-l ușor în tigaie și setați cronometrul timp de 1 minut. Aluatul ar trebui să înceapă să buleze.
După aproximativ 1 minut, întoarceți naanul. Ar trebui să fie blister și oarecum înnegrit, nu vă faceți griji - asta este tipic pentru naan tradițional! Acoperiți tigaia cu capacul și gătiți încă 30 de secunde până la 1 minut.
Scoateți naanul din tigaie, periați cu puțin unt și presărați cu puțină sare de mare grosieră.
Așezați naanul într-un vas căptușit cu prosop de ceai. Repetați cu restul de naans și serviți.