Morcovi fierți în vin Marsala
Morcovii fierți în vin Marsala necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană servește 5 și costă 70 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 10g de grăsime, și un total de 177 calorii. 3 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este adus la tine de Epicurious. Dacă aveți la îndemână morcovi, marsala, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. În general, această rețetă câștigă o nu atât de extraordinar scor spoonacular de 34%. Rețete similare includ Marsala De Pui Fiert, Ciuperci sotate cu vin Marsala și cimbru, și Pui și ciuperci cu sos de vin Marsala.
Instrucțiuni
Alegeți o tigaie saut dreapta saut, care are un capac etanș și este suficient de mare pentru a ține legumele în unul sau două straturi. O tigaie prea mare va permite lichidului să se evapore prea repede; dacă este prea mică, legumele vor fi îngrămădite prea sus pentru a se fierbe uniform.
Topiți untul la foc moderat, astfel încât să se topească fără a lua nicio culoare. Se amestecă morcovii în tigaie și se condimentează cu sare și piper, nucșoară și zahăr. Întoarceți morcovii de mai multe ori cu o spatulă de cauciuc rezistentă la căldură sau o spatulă sau o lingură de lemn pentru a le acoperi bine cu untul și condimentele. Gatiti usor — nu prajiti-amestecand des, timp de aproximativ 2 minute, pentru a elibera aroma legumelor, apoi turnati Marsala. Aduceți la fierbere rapidă, apoi reglați căldura, astfel încât morcovii abia să fiarbă. Acoperiți bine tigaia și fierbeți, agitând-o bine din când în când, timp de 12 până la 15 minute, sau până când morcovii sunt fragede. Verificați tigaia ocazional și, dacă lichidul s-a evaporat înainte ca morcovii să fie fierți, adăugați cantități mici de apă fierbinte. Când morcovii sunt fragede, ar trebui să rămână doar suficient lichid doar pentru a le acoperi. Dacă este mai mult, dați focul la mare și fierbeți-l.
Morcovi fierți în lămâie și pătrunjel: înainte de a adăuga morcovii în unt, gătiți o ceapă mică tocată mărunt până când este fragedă. Înlocuiți apa sau bulionul cu Marsala și adăugați o linguriță de suc de lămâie. Când morcovii sunt fragede, amestecați 3 linguri de pătrunjel cu frunze plate tocate mărunt și aruncați un minut înainte de servire.
Morcovi fierți cu parmezan: fierbeți morcovii cu bulion sau apă, iar când sunt fierți, opriți focul și presărați 1/3 cană sau mai mult parmezan ras.