Morcovi cu vinegretă de portocale și alune

Morcovi cu vinegretă de portocale și alune se prepară aproximativ 55 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă are 4 porții. Această garnitură are 184 de calorii , 3 g de proteine și 12 g de grăsimi per porție. Pentru 64 de cenți per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto-ovo-vegetariană . O persoană a fost impresionată de această rețetă. Este oferită de Foodnetwork. Un amestec de ulei de măsline, piper cayenne, miere și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Per total, această rețetă obține un scor super generos de 83% . Rețete similare sunt Salată de somon la grătar cu vinegretă de portocale roșii și coriandru , Salată de quinoa roșie, varză kale, portocale roșii și alune de pădure cu vinegretă de lămâie Meyer și Fursecuri cu unt și alune de pădure .
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius.
Întindeți alunele de pădure pe o tavă de copt și prăjiți-le până devin aurii, 8-10 minute. Lăsați-le să se răcească și apoi să le zdrobiți ușor (fundul unei căni de măsurat este potrivit).
Adăugați coriandrul într-o tigaie mică și amestecați-l la foc mediu până se rumenește, aproximativ 2 minute. Zdrobiți coriandrul și adăugați-l într-o tavă de copt împreună cu alunele de pădure, șalotele, oțetul, mierea, 1/2 linguriță de sare, ardeiul iute și sucul de la o portocală.
Încorporați uleiul de măsline cu un tel lent și constant. Dați deoparte.
Puneți o oală medie și puțin adâncă într-un vas pentru gătit la abur și adăugați aproximativ 2,5 cm de apă. Aduceți la fierbere, adăugați morcovii, acoperiți și gătiți la abur până când sunt fragezi cu furculița, timp de 10-12 minute.
Transferați în tava de copt, amestecați ușor și lăsați morcovii să se răcească în vinegretă la temperatura camerei.
Tăiați portocala rămasă în segmente și aranjați morcovii pe un platou de servire, acoperiți cu feliile de portocală.
Presărați cu sare, dacă doriți.