Molokhia (în stil egiptean)
Molokhia (în stil egiptean) este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegan garnitură. Pentru 51 cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 425 calorii, 7g de proteine, și 8g de grăsime fiecare. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați orez egiptean cu cereale scurte, suc de lămâie, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este super. Încercați Verdeață Egipteană Înăbușită Cu Pui Crocant (Molokhia Egipteană), Cina În Seara Asta: Ful Medames (Fasole De Mic Dejun În Stil Egiptean), și Pui Egiptean pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Adăugați puiul, ceapa, cardamomul, scorțișoara, sarea de frunze de dafin și apa într-o oală de stoc suficient de mare pentru a ține puiul. Puiul trebuie să fie complet scufundat. Acoperiți și aduceți la fierbere, apoi scoateți capacul și îndepărtați orice spumă care se acumulează la suprafață. Păstrați skimming până când nu mai există spumă vine. Reduceți focul la foc mic și gătiți puiul timp de 20 de minute. Pentru a face Taqliya, combinați usturoiul, coriandrul și uleiul de măsline și sarea și amestecați împreună într-o pastă. Pregătiți molokhia, îndepărtând frunzele de pe tulpini și apoi spălând bine pentru a îndepărta nisipul care se acumulează pe frunze. Folosiți o mezzalună sau un cuțit de bucătar pentru a toca frunzele. De asemenea, puteți pune frunzele într-un procesor de alimente și puls.Când puiul este gata, transferați-l într-un castron folosind clești și acoperiți puiul cu folie de plastic pentru a nu se usca.Spălați bine orezul și gătiți-l în funcție de direcția de pe ambalaj, dar înlocuiți bulionul de pui cu apa. Când orezul este la 15 minute distanță de a fi gata, Preîncălziți cuptorul la 230 C (450 grade F) întindeți aproximativ 1/3 din Taqliya pe pielea de pui, presărați sare, apoi așezați puiul pe o tigaie.
Coaceți puiul timp de 15 minute sau până când pielea devine maro aurie.
Adăugați jumătate din Taqliya rămasă într-o oală. Se prăjește amestecul până când este parfumat și rumenit.
Adăugați cele 1 1/2 căni de bulion de pui rezervat împreună cu molokhia tocată. Se fierbe ușor, amestecând ocazional până când molokhia este gătită (aproximativ 10-15 minute). Dacă vă place Molokhia mai subțire, adăugați mai mult stoc de pui. Condimentează după gust cu sare și piper.
Adăugați restul de Taqliya într-o tigaie mică împreună cu 2 linguri de ghee. Se prăjește până când usturoiul s-a rumenit.
Adăugați sucul de lămâie în molokhia și amestecați-l. Pentru a servi, puneți orezul într-un platou mare. Tăiați puiul în bucăți și așezați-le deasupra orezului.
Serviți Molokhia într-un castron separat pentru a turna orezul și puiul.