Midii în șofran și bulion de vin alb
Midii în șofran și bulion de vin alb este un fără gluten, primar și pescatarian rețetă cu 8 porții. Acest hor d ' oeuvre are 261 calorii, 28G de proteine, și 7g de grăsime pe porție. Pentru $2.2 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți midii, fire de șofran, suc de scoici și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma vinul alb sec, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat Cu Vin Alb ca desert. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 76%, care este solid. Rețete similare includ Midii în șofran și bulion de vin alb, Midii Aburite Într-Un Bulion De Șofran De Vin Alb, și Midii aburite în bulion de vin de șofran.
Instrucțiuni
Topiți untul într-o oală mare, apoi adăugați usturoiul. Saut până când usturoiul este parfumat, aproximativ 1 minut.
Adăugați vinul, jumătate și jumătate și șofranul; se fierbe timp de 5 minute.
Adăugați sucul de scoici, scallions, roșii și suc de lămâie, scallions, roșii și suc de lămâie; se fierbe timp de 5 minute.
Adăugați midii, acoperiți și curgeți până când sunt deschise, aproximativ 5-7 minute. Agitați oala, ținând capacul cu un prosop de bucătărie, pentru a redistribui midiile. Aruncați orice midii care nu se deschid. Împărțiți midiile în opt boluri; Distribuiți bulionul în mod egal între boluri și acoperiți fiecare cu arpagic proaspăt.
Concentrați-vă pe: curățarea midiilor
Țineți Midia sub apă curentă rece. Folosiți o perie cu peri rigizi pentru a freca bine Midia și a îndepărta nisipul, nisipul și noroiul din exteriorul cochiliei. Midiile-în special cele necultivate—au adesea o barbă întunecată și zbârcită care se extinde din fiecare coajă.
Îndepărtați-le pentru un aspect mai îngrijit în vasul finit. După ce spălați o midie, trageți barba departe de coajă până când este întinsă, apoi trageți barba în jos brusc spre balamaua întunecată. Se va desprinde cu ușurință. Îndepărtarea bărbii va ucide Midia, așa că efectuați acest pas chiar înainte de gătit.
De la mese Gourmet în câteva minute de Institutul culinar al Americii, (C) 2004 Lebhar-Friedman Books
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Crustacee în meniu? Încercați să împerecheați cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Un vin pe care l-ați putea încerca este Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 30 de dolari.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Coutures este din trei parcele care se învecinează cu Meursault cu vârste de viță de vie de la 15 la 51 de ani. Solurile sunt predominant argile (argilă), aducând greutate și textură acestui Bourgogne Blanc.Vintage-ul din 2015 prezintă arome de pepene copt, alune și cremă de lămâie și tind să fie mai largi și mai texturate decât vinurile din satele învecinate. Îmbătrânirea butoaielor mici de stejar francez dă note de pâine prăjită și vanilie.Burgundia albă, cu bogăția, textura și aromele prăjite, se asortează bine cu peștele ușor și crustaceele și poate contrabalansa sosurile pe bază de cremă. Chardonnay în vârstă de stejar din climă mai caldă se pretează bine peștelui la grătar, amidonului, untului și nucilor prăjite.