Mere-Frangipane Galette
Apple a-Frangipane Galette ar putea fi doar garnitura pe care il cautati. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 4G de grăsime, și un total de 182 calorii. Această rețetă servește 8 și costă 70 de cenți pe porție. Mergeți la magazin și ridicați mere, zahăr grosier, frangipan și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 14%, acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Încercați Caise Frangipane Galette, Rubarbă & Portocaliu Frangipane Galette, și Galette de cireș de arțar cu frangipan de ghimbir confiat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 buc. F (190 buc.c). Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament sau un covor de copt din silicon.
Curățați, miez și tăiați merele în felii de 1/2 inch (1,5 cm).
Făinați ușor o suprafață de lucru și întindeți aluatul într-un cerc de aproximativ 14 inci (36 cm) în diametru.
Transferați-l pe foaia de copt pregătită.
Ungeți frangipanul peste aluat, lăsând o margine de 2 inci (5 cm). Aranjați feliile de mere în cercuri concentrice peste frangipan sau pur și simplu împrăștiați-le într-un strat uniform. Îndoiți marginea aluatului peste mere și periați crusta cu o parte din untul topit, apoi periați ușor sau driblați restul de unt peste mere.
Presărați jumătate din zahăr peste crustă, iar jumătatea rămasă peste mere.
Coaceți Galeta până când merele sunt fragede și crusta s-a rumenit, aproximativ 1 oră. Glisați Galeta de pe hârtia pergament și pe o grătar.
Se servește cald sau la temperatura camerei. Puteți stropi Galeta cu miere caldă sau o puteți glazura cu gem de caise strecurat, subțiat cu suficientă apă pentru a o face tartinabilă.
Depozitare: aluatul poate fi făcut cu până la 3 zile înainte și refrigerat. Tarta trebuie servită în ziua în care este coaptă. Variație: pentru o galetă nectarină-frangipan, înlocuiți 3 nectarine mari (1 3/4 lire/795 g), fără sâmburi și tăiate în felii de 1/2 inch (1,5 cm), pentru mere. (Dacă doriți ca nectarinele să aibă o aromă foarte pronunțată în tartă, reduceți cantitatea de frangipan; puteți folosi doar jumătate din cantitate sau aproximativ 1/2 cană/125 ml). Aranjați feliile de necctarină în cercuri concentrice abia suprapuse. Puteți folosi piersici decojite în locul nectarinelor.
Rezervați, folosind baza de date nutrițională USDA