Mazăre galbenă afumată (Tamatar Chana dal) din ' gătitul Indian s-a desfășurat

Mazăre galbenă afumată (Tamatar Chana dal) din ' gătitul Indian desfășurat ar putea fi doar Indian rețeta pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegană are 170 calorii, 11g de proteine, și 1g de grăsime pe porție. Pentru 59 cenți pe porție, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Un amestec de aur yukon, mazăre, semințe de chimen și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este excelent. Încercați Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) din ' gătitul Indian desfășurat, Porumb dulce cu nucă de cocos prăjită, și Salată de sfeclă înăbușită cu vinaigretă de stafide aurii de la ' Indian Cooking desfăcută pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Curățați cartofii și tăiați-i în cuburi de 1/2 inch.
Transferați cartofii cubați într-un castron suficient de mare pentru a-i ține.
Adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi cartofii pentru a preveni oxidarea și înnegrirea acestora.
Așezați mazărea despicată într-o cratiță de dimensiuni medii.
Adăugați apă pentru a acoperi și clătiți mazărea, frecându-le între vârful degetelor (folosesc doar degetele unei mâini pentru a face acest lucru). Apa va deveni tulbure și poate avea unele resturi, cum ar fi pielea ciudată din mazăre (chiar dacă sunt fără piele) sau praful din ambalaj.
Scurgeți această apă. Repetați de 3 până la 4 ori până când apa, după clătirea mazărei, rămâne mai clară.
Adăugați 4 căni de apă în tigaie cu mazărea și lăsați-o să fiarbă la foc mediu-mare. Veți vedea o spumă ridicându-se la suprafață; scoateți-l și aruncați-l.
Scurgeți cartofii și adăugați-i cu turmericul la mazăre, amestecând o dată sau de două ori. Reduceți focul la mediu-mic și acoperiți tigaia. Gatiti mproclange, amestecand ocazional, pana cand mazarea este frageda, dar inca ferma si cartofii sunt fierti, 20-25 de minute.
Între timp, încălziți o tigaie mică la foc mediu-mare. Odată ce tigaia se simte fierbinte (când țineți palma aproape de fundul tigaiei veți simți căldura), de obicei după 2 până la 4 minute, adăugați ardeii iute, coriandrul și chimenul. Prăjiți condimentele, agitând tigaia la fiecare câteva secunde, până când ardeii iute se înnegrește și miros fierbinte fum, iar semințele devin maro roșiatic și miros incredibil de aromat (nuci cu nuanțe citrice), 1 până la 2 minute. Transferați imediat amestecul de condimente într-un blender și puneți-l în roșie. Puree, răzuind interiorul blenderului după cum este necesar, pentru a face o pastă netedă, maro roșiatică, cu o aromă fumurie, care vă va scoate cu siguranță șosetele.
Odată ce mazărea este gătită, adăugați pasta de roșii și condimente în tigaie. De obicei, turn o parte din lichidul din mazăre în blender și îl procesez pentru o scurtă secundă pentru a mă asigura că primesc până la ultima bucată de pastă de roșii, apoi o Turn înapoi în tigaie. Se amestecă coriandrul și sarea.
Creșteți căldura la mediu-mare și lăsați dal să fiarbă energic, neacoperit, amestecând ocazional, până când aromele se amestecă și sosul se îngroașă ușor, 12 până la 15 minute. Dacă doriți ca sosul să fie mai gros, zdrobiți o parte din mazăre și cartofi cu spatele lingurii.