Malabi (cremă de lapte cu sos de coniac de portocale)
Malabi (cremă de lapte cu sos de coniac de portocale) ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 14g de grăsime, și un total de 494 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 1,43 USD pe porție. Această rețetă de la Serious Eats are 18 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați apă, sos de coniac de portocale, zahăr și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Încercați Sos De Cremă De Brandy, Tort de ceai Thailandez cu sos de cremă de lapte condensat, și Piept de rață ars cu sos de coniac de portocale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați laptele, smântâna și zahărul într-o oală mare la foc mediu. Odată ce amestecul ajunge la fierbere, scoateți-l de pe foc. În timp ce așteptați ca laptele să nu fiarbă, dizolvați amidonul de porumb în apă. Când laptele fierbe, amestecați rapid amidonul de porumb împreună cu apa de trandafiri și îndepărtați imediat de pe foc.
Se toarnă malabi în patru căni individuale de servire sau ramekine și se dă la frigider timp de cel puțin 6 ore.
Se amestecă marmelada și apa într-o cratiță mică. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la foc mic și se reduce la puțin mai mult de jumătate, 20 până la 25 de minute, amestecând des pentru a preveni arderea fundului și amestecul să fiarbă. Dacă spuma pare că este pe cale să curgă, pur și simplu scoateți cratița de pe foc pentru câteva secunde și amestecați-o rapid înainte de a o pune înapoi la foc.
Când amestecul are o consistență groasă, asemănătoare siropului, amestecați coniacul și gătiți încă 5 minute.
Scoateți sosul de pe foc și lăsați să se răcească la frigider până când este gata de utilizare. Doar puneți-l din nou pe aragaz la foc mic și sosul dvs. se va topi imediat la o consistență ooey-gooey.
Serviți malabi direct din cupe cu un strop generos de sos de marmeladă de portocale și aruncați o mână de arahide tocate sau fistic și fulgi de nucă de cocos, dacă doriți.