Korma Curry: Carne de capră cu Okra
Rețeta Korma Curry: carnea de capră cu Okra ar putea satisface pofta indiană în aproximativ 45 minute. Acest fel principal are 381 calorii, 36g de proteine, și 20g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 2,78 USD pe porție. 8 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Mergeți la magazin și ridicați okra, sare de la suc, iaurt și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma iaurtul simplu, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat De Piersici Sănătos De 5 Minute ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este bun. Rețete similare sunt Miel Korma Curry, Kaye Korma Curry, și Pasta De Curry Korma.
Instrucțiuni
Cu o zi înainte:spălați bine carnea de capră și uscați-o cu prosoape de hârtie.Extrageți semințele din păstăile de cardamom. Într-un mortar și pistil, măcinați semințele de cardamom. Zdrobiți toate nits și adunați aproximativ 3/4 linguriță cardamom powder.In un blender sau un mini-blender dacă aveți unul, transformați ceapa prăjită într-o pură netedă.
Adăugați aproximativ 2-3 linguri de apă pentru un flux mai lin. Set aside.In o oală mare adâncă încălzește uleiul. Prăjiți semințele de chimen.
Adăugați pasta de usturoi de ghimbir, pudra de chili roșu, garam masala, pudra de cardamom, 1 linguriță de pudră de boia și pudră de turmeric. De îndată ce este auriu și parfumat, adăugați bucățile de carne. Se amestecă la foc mare până când toată umezeala din carne s-a evaporat (aproximativ 5 până la 8 minute).
Adăugați aproximativ 1 cană de pastă de ceapă prăjită, sosul de roșii și iaurtul. Gatiti aproximativ 5 minute.
Adăugați aproximativ 2-până la 3 căni de apă. Aceasta ar trebui să acopere carnea de capră. Aduceți la fierbere completă, apoi reduceți focul la mediu-mic. Acoperiți cu un capac în formă de cupolă pentru a permite aburului să cadă înapoi în cratiță. Gatiti aproximativ 30 de minute, amestecand frecvent.Se condimentează cu sare. Aduceți la fierbere completă încă o dată, acoperiți cu capacul. Opriți focul și lăsați să se răcească complet. Se răcește la frigider peste noapte (dacă este posibil).A doua zi: preîncălziți cuptorul la 191°.In un mortar și pistil, măcinați 3/4 linguriță de fire de șofran într-o pulbere fină.reîncălziți vasul de capră deasupra aragazului.
Adăugați pasta de ceapă prăjită rămasă; va adăuga dulceață naturală vasului.
Adăugați șofranul în sosul îndulcit.
Adăugați aproximativ ceașcă de apă în mortar și pistil pentru a aduna orice pulbere de șofran rămasă (șofranul este destul de scump, așa că nu-l pierdeți!).
Se toarnă lichidul de șofran în sos. Îngroșați sosul cu migdale flour.In o tigaie mică, topiți ghee - ul cu ardeii iute întregi uscați. De îndată ce ghee-ul este topit, adăugați ardeiul rămas.
Transferați ghee-ul în vasul de capră. Se lasă la foc mic încă 2 minute.Pregătirea okra: tăiați tulpinile okra, dar nu le îndepărtați complet; nu vrei să străpungi legumele. Spălați-le, îndepărtați cât mai multă apă și stropiți cu jumătate din sucul de lămâie. Set aside.In o cratiță separată, gătiți okra în apă clocotită timp de aproximativ 4 minute până când își schimbă culoarea; se scurge și se usucă pe prosoape de hârtie.
Tăiați fiecare okra în treimi. Se condimentează cu sare.Timp de asamblare: asigurați-vă că acoperiți mânerul oalei cu folie de aluminiu (pentru a nu se topi) sau că oala este rezistentă la cuptor.Reglați condimentarea curry-ului.
Adăugați okra, menta și cilantro în sos.
Se presară cu piper negru.Sigilați vasul cu o foaie de aluminiu și acoperiți vasul.
Se pune pe aragaz la foc mare timp de aproximativ 2-3 minute. Aburul ar trebui să scape din oală. Transferați imediat în cuptorul fierbinte și coaceți timp de aproximativ 8-10 minute.
Scoateți din cuptor. Se lasă să se stabilească cel puțin 15 minute. Nu scoateți capacul.
Se servește cald cu niște orez basmati cu aromă de șofran și unt sau roti (pâine plată indiană).Bon apptit!