Jeleu De Gutui

Jeleu de gutui ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 7g de grăsime, și un total de 191 calorii. Această rețetă servește 40 și costă 1,18 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați suficient zahăr pentru a adăuga aproape o cană de zahăr, apă, gutui și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate dieta. 271 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Vă este adus prin simple rețete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 10%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Kid Pleasin ' Fried Chicken and Quince Jelly peste macaroane și brânză și piure de cartofi, Strudele de mere de gutui cu sirop de gutui, și Unt de arahide glazurat și gogoși de jeleu...cu jeleu de chia de căpșuni-rubarbă.
Instrucțiuni
1 puneți bucăți de gutui într-un vas mare cu fundul gros și adăugați apă (dacă îl priviți, puneți suficientă apă pentru a acoperi bucățile de gutui cu aproximativ un centimetru.) 2 aduceți la fierbere, reduceți focul la foc mic, acoperiți și gătiți timp de 45 de minute până la o oră, până când bucățile de gutui sunt moi.Zdrobirea pulpei3 cu un tocător de cartofi, zdrobiți gutuiul până la consistența sosului de mere ușor curgător.
Adăugați mai multă apă dacă este necesar. Dacă piureul este prea gros, nu veți obține suficient suc din el.George testează consistența pulpei de gutui
Strecurarea sucului din pulpă cu cheesecloth4 pentru a strecura sucul din pulpă, așezați o strecurătoare de metal peste o oală. Drapați 2 straturi de pânză de brânză peste strecurătoare. (Puteți sări peste pânză de brânză dacă utilizați o strecurătoare cu plasă fină). Puneți pulpa în pânză de brânză. Poate fi necesar să aveți două filtre configurate în acest fel.
Lăsați pulpa să se strecoare timp de 3 până la 4 ore. Dacă nu obțineți suficient suc din pulpă, poate fi necesar să amestecați mai multă apă în piure.Vizionarea termometrului5 măsurați cantitatea de suc pe care o aveți. Ar trebui să fie de aproximativ 4 până la 5 căni.
Se toarnă într-o oală cu fund gros pe aragaz și se aduce la fierbere. Măsurați zahărul-puțin mai puțin de o cană pentru fiecare cană de suc.
Adăugați zahăr în suc. 6 aduceți la fierbere, amestecând inițial continuu, până când zahărul este dizolvat, astfel încât zahărul să nu se lipească de fundul tigaiei. Introduceți un termometru pentru bomboane pentru a monitoriza temperatura jeleului.Cum arată sucul înainte de a găti
Degresarea spumei7 pe măsură ce jeleul se gătește, îndepărtați spuma care iese la suprafață cu o lingură.8 Pe măsură ce jeleul fierbe, într-o tigaie separată, topiți niște ceară parafină pentru un sigiliu și sterilizați borcanele pentru conservare.9 pe măsură ce temperatura crește peste punctul de fierbere al apei (212, F), veți observa că consistența jeleului/sucului începe să se schimbe. Când temperatura este cu aproximativ 8 grade mai mare decât punctul de fierbere la altitudinea dvs. (oriunde de la 220 la 222 la nivelul mării), jeleul este gata să se toarne în borcane. Stânga: jeleul este prea curgător. Dreapta: jeleul se încrețește când este împins, ceea ce înseamnă că este gata.Rețineți că termometrele pentru bomboane nu sunt întotdeauna cei mai fiabili indicatori dacă se face sau nu jeleu. O altă modalitate de a testa este să puneți o jumătate de linguriță de jeleu pe o placă răcită (în congelator). Lăsați jeleul să se răcească câteva secunde, apoi împingeți-l cu vârful degetului. Dacă se ridică, este gata.Fierbere
Aproape făcut10 există mai multe moduri de a vă steriliza borcanele pentru conservare. Le puteți rula printr-un ciclu scurt pe mașina de spălat vase. Le puteți așeza într-o oală mare (12 litri) de apă deasupra unui suport aburitor (astfel încât să nu atingă fundul tigaiei) și să aduceți apa la fierbere timp de 10 minute. Sau puteți clăti borcanele, le puteți usca și le puteți pune, fără capace, într-un cuptor de 200 de litri F timp de 10 minute.11 folosiți o oală mare pentru a turna jeleul în borcanele sterilizate la 5/8 inch de marginea superioară a borcanului.
Se toarnă suficientă parafină topită pentru a adăuga un strat de ceară de 1/4 inch. Parafina va pluti până la vârf, se va răci și se va întări formând un sigiliu peste jeleu pe măsură ce se răcește. (Dacă nu utilizați parafin, utilizați borcane de conserve cu capace de conserve. Sterilizați capacele lăsându-le să stea în apă fierbinte doar fiartă timp de câteva minute. Veți auzi un zgomot popping ca un sigiliu vid este creat ca borcanele de jeleu rece.) Etanșare cu parafină