Javanese și Nonya Sambal și orez prăjit cu Sambal
Javanese și Nonya Sambal și orezul prăjit cu Sambal ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 106 calorii, 2G de proteine, și 8g de grăsime. Pentru 53 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 7. 6 persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de belacan, ulei vegetal, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Vinete prăjite cu Sambal peste orez roșu, Sambal javanez cu creveți la grătar, și Orez prăjit Sambal.
Instrucțiuni
Încălziți wok-ul de ulei la foc mediu.
Adăugați discul belacan și rumeniți-l pe ambele părți, rotind o singură dată pentru a nu rupe discul mai mult decât este necesar. Folosind o lingură cu fantă, scoateți discul din ulei și lăsați-l să se răcească.
Așezați belacanul, șalotele, usturoiul, ardeii iute, zahărul de palmier și sarea într-un robot de bucătărie mic. Pulsați până când aveți o pastă cu o consistență ușor groasă.
La foc mediu, reîncălziți uleiul.
Așezați pasta în ulei și sotati. Coborâți focul la minim, amestecând ocazional. Continuați să sotati timp de 8 până la 10 minute, până când uleiul se separă de pastă și pasta în sine este cu câteva nuanțe mai închisă. Sare după gust.
Transferați pasta într-un castron mic și lăsați să se răcească complet înainte de utilizare. Lăsați-l în castron pentru ca mâncătorii să lingă la discreția lor sau folosiți într-un vas prăjit. Sambalul rămas poate fi păstrat într-un recipient timp de până la o săptămână la frigider.
Nonya Sambal (Sambal Belacan)
Prăjiți belacanul, presat într-un disc, într-un pachet de folie setat peste arzător.
Așezați belacanul prăjit, șalotele, usturoiul și ardeii iute într-un mic robot de bucătărie. Pulsați până când aveți o pastă cu o consistență ușor groasă.
Transferați pasta într-un castron mic. Lăsați-l în castron pentru ca mâncătorii să lingă la discreția lor sau folosiți într-un vas prăjit. Sambalul rămas poate fi păstrat într-un recipient timp de până la o săptămână la frigider.
1 lingură de sambal la alegere
4 căni de orez vechi de o zi
1 linguriță sos de soia dulce
Cilantro, pentru a garnisi
Încălziți wok - ul cu 1 lingură de ulei. Crăpați ouăle în wok, câte două și prăjiți până când albușurile se rumenesc pe margini, dar gălbenușul este încă curgător. Pune deoparte.
Adăugați sambalul în wok și amestecați prăjiți la foc mic doar câteva secunde.
Adăugați sosul de soia dulce și orezul și amestecați pentru a amesteca boabele uniform cu condimentele.
Transferați orezul în boluri și acoperiți cu un ou.
Se ornează cu coriandru și se servește imediat.