Gătește cartea: tort revelator cu Caramel
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Cook the Book: Revelatory Caramel Cake. O porție conține 763 calorii, 12g de proteine, și 11g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru 82 cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 69 de gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați extract de vanillan, făină de tort, sirop de porumb și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Tort Revelator Cu Caramel, Gatiti cartea: Maple Cr caramel de caramel, și Gatiti cartea: Caramel sarat si felie de nuc.
Instrucțiuni
Pentru a face straturile de tort: Preîncălziți cuptorul la 350 de bucăți. Ungeți 3 tigăi de tort de opt inci. Tapetați fundul cu runde de pergament și ungeți pergamentul. Înveliți ușor interiorul tigăilor cu făină, atingând excesul. Puneți tigăile deoparte.
Se amestecă împreună albușurile de ou, cana de lapte și vanilia într-un castron mic; pus deoparte. Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Se împrăștie bucățile de unt deasupra și se toarnă în ceașca de lapte rămasă. Folosiți un mixer electric setat la viteză mică pentru a amesteca aluatul până când ingredientele uscate sunt umezite. Măriți mixerul la viteză medie și bateți aluatul timp de 90 de secunde. Răsturnați părțile laterale ale bolului cu o spatulă de cauciuc. Cu mixerul setat la viteză medie, adăugați amestecul de ouă în 3 adaosuri, bătând aluatul timp de 20 de secunde după fiecare adăugare.
Împărțiți aluatul uniform între cele 3 tigăi pregătite și neteziți blaturile cu spatula.
Coaceți până când un tester introdus în centrul prăjiturilor iese curat și prăjiturile abia încep să se îndepărteze de părțile laterale ale tigaiei, aproximativ 20 de minute.
Straturile vor fi aurii deschise deasupra, nu rumenite. Răciți straturile din tigăi pe o grătar timp de 10 minute. Întoarceți straturile pe raft pentru a se răci la temperatura camerei înainte de a face glazura.
Pentru a face glazura de caramel: într-o cratiță mică, amestecați împreună 2 căni de zahăr, siropul de porumb și laptele; gatiti la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul. Păstrați cald la foc mic. Într-o cratiță adâncă și grea, presărați uniform ceașca de zahăr rămasă de la calibru peste fund. Gatiti la foc mediu fara a amesteca pana cand zaharul se dizolva, se caramelizeaza si transforma culoarea chihlimbarului. Se toarnă cu grijă amestecul de lapte cald în caramel; amestecul va bule puternic și va șuiera, iar caramelul se va întări. Gatiti la foc mediu-mare, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand caramelul se desface de pe fundul cratitei si se dizolva in lichid. Gatiti fara a agita pana cand amestecul ajunge la stadiul de minge moale (235 buc.F ) pe un termometru pentru bomboane.
Se ia de pe foc și se amestecă untul și vanilia. Se lasă deoparte să se răcească timp de 15 minute. Bateți energic cu o lingură de lemn sau un mixer electric setat la viteză medie până când glazura nu mai este strălucitoare și este suficient de groasă și cremoasă pentru a se răspândi, aproximativ 15 minute.
Așezați un strat de tort pe o farfurie de servire.
Se toarnă suficientă glazură peste strat pentru a acoperi partea superioară.
Adăugați următorul strat de tort și acoperiți blatul cu glazură.
Adăugați stratul final de tort și turnați încet restul de glazură deasupra, lăsându-l să curgă pe părți. Folosiți o spatulă offset pentru a răspândi ușor glazura uniform pe părțile laterale ale tortului, având grijă să nu rupeți tortul.
Lăsați tortul să se odihnească la temperatura camerei cel puțin 2 ore sau până când glazura este setată înainte de servire.Notă: de asemenea, puteți coace tortul în 2 tigăi de nouă inci. Măriți timpul de coacere la aproximativ 30 de minute.