Gratin sănătos de cartofi cu ierburi
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul sănătos de cartofi cu ierburi. Această rețetă servește 30 și costă 12 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 1g de proteine, 1g de grăsime, și un total de 31 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, întreg 30 și vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați bulion de pui, sare, cartofi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Gratin sănătos de cartofi cu ierburi, Aur Yukon festonat și Gratin de cartofi dulci cu ierburi proaspete, și Gratin de dovlecei și ardei cu ierburi și brânză pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 și ungeți o tigaie rotundă de 8 inci, de preferință din metal închis la culoare. Tapetați fundul tigaiei cu hârtie pergament și ungeți hârtia.
Într-o cratiță medie, încălziți 1 1/2 linguri de ulei de măsline.
Adăugați șalota și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Adăugați cimbru și rozmarin și gătiți timp de 1 minut.
Adăugați bulionul de pui și dați la fiert. Gatiti la foc moderat pana se reduce la 3/4 cana, aproximativ 10 minute.
Aranjați un strat suprapus de felii de cartofi în tigaia pentru tort. Condimentați ușor cu sare și piper și lingurați o cantitate mică de bulion redus deasupra. Repetați stratificarea cu cartofii rămași și bulionul redus, condimentând ușor fiecare strat.
Se toarnă deasupra orice bulion rămas. Acoperiți tigaia cu o foaie de hârtie pergament unsă și apoi o foaie de folie.
Coaceți gratinul în centrul cuptorului până când cartofii sunt foarte fragezi, aproximativ 1 oră.
Scoateți folia și hârtia și coaceți până când blatul este uscat, cu aproximativ 10 minute mai mult.
Scoateți gratinul din cuptor și lăsați să se odihnească 5 minute. Inversați gratinul pe o placă rezistentă la căldură. Îndepărtați cu grijă Runda de pergament. Se fierbe gratinul la 6 inci de la foc până când suprafața se rumeneste ușor, aproximativ 2 minute.
Tăiați în pene și serviți.