Gratin de dovleac de vară cu Salsa Verde și Gruyere
Gratinul de dovleac de vară cu Salsa Verde și Gruyere este un pescatarian garnitură. Această rețetă servește 4 și costă 3,92 USD pe porție. O porție conține 786 calorii, 19g de proteine, și 63G de grăsime. 66 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. Este o destul de scump rețetă pentru fanii mâncării mexicane. Dacă aveți la îndemână dovlecei de vară, frunze de oregano, brânză gruyere și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Dovleac de nucă și Gratin de aur Yukon cu brânză Gruyere, Squash de vară gratinat, și Gratin De Dovleac De Vară.
Instrucțiuni
Fă salsa verde. Folosind un mortar și un pistil (sau un robot de bucătărie, nu voi spune nimănui), bateți ierburile într-o pastă. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru în loturi. Lucrați în o parte din uleiul de măsline și transferați amestecul într-un castron. Puneți usturoiul și hamsia și adăugați-le la ierburi.
Lăsați ușor caperele până când sunt parțial zdrobite și adăugați-le la ierburi. Se amestecă uleiul rămas, un vârf de piper negru și o stoarcere de suc de lămâie. Gust pentru echilibru și condimente.
Încălziți cuptorul la 400 de grade.
Tăiați dovleceii în felii groase de 1/8 inch. Aruncați feliile într-un castron mare cu 1 linguriță de sare kosher și lăsați să stea 10 minute.
Așezați pesmetul într-un castron.
Încălziți o tigaie mică la foc mediu timp de 1 minut. Se învârte în unt și se gătește câteva minute, până se rumenesc și miroase a nucă.
Turnați untul brun peste pesmet (asigurându-vă că răzuiți toate bucățile maro în vas cu o spatulă de cauciuc). Așteptați aproximativ un minut pentru ca untul să se răcească și aruncați bine.
Scurgeți dovleacul și transferați-l într-un bol mare de amestecare.
Adăugați șalotele, usturoiul tocat, cimbru, chile, 1/2 cană salsa verde și puțin piper. Aruncați pentru a combina și adăugați brânza și jumătate din pesmetul acoperit cu unt. Aruncați din nou și gustați pentru condimente. (Usturoiul crud va avea un gust puternic în acest moment, dar va fi delicios atunci când este gătit.)
Așezați dovleceii într-un vas destul de gratinat de 9 pe 9 inci (sau echivalent) (am folosit o tigaie). Împrăștiați pesmetul rămas deasupra și coaceți 35 până la 40 de minute, până când dovlecelul este fraged și blatul este crocant.
Vin recomandat: Pinot Noir, Riesling, Trandafir Spumant
Pinot Noir, Riesling și Sparkling rosul sunt alegerile mele de top pentru Mexican. Vinurile albe acide precum riesling sau roșii cu conținut scăzut de tanin precum pinot noir pot funcționa bine cu mâncărurile mexicane. Sparkling rosul este și o pereche sigură. Ai putea încerca Summit-ul de Tir Cu Arcul Willamette Valley Pinot Noir. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,9 din 5 stele și un preț de aproximativ 40 de dolari pe sticlă.
![Summit-Ul De Tir Cu Arcul Valea Willamette Pinot Noir]()
Summit-Ul De Tir Cu Arcul Valea Willamette Pinot Noir
Foarte aromat, acest vin îmbină cu îndrăzneală o pereche de subapelări unice Willamette Valley sub un singur dop. Prezența sa se simte imediat sub forma unei arome parfumate și pătrunzătoare de fenicul, dud și anason uscat. Pe gust, Pinot Noir este ferm și viu, cu o abundență de note de mărăcini și sălbatice.Îmbinând eleganța dealurilor Dundee, mușchiul brut al dealurilor Eola-Amity și natura cu fructe întunecate a podgoriei Shea, acest vin simbolizează spiritul văii. Cu taninuri ușor ferme și o strălucire subiacentă, este un Pinot Noir plin, echilibrat și meritat deschis. Remarcabilul vintage 2018 celebrează echilibrul, textura și culoarea intensă, iar acest vin exprimă cu grijă toate cele de mai sus.