Gratin de cartofi și țelină
Gratinul de cartofi și țelină ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 246 calorii, 11g de proteine, și 7g de grăsime. Pentru $1.63 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 7. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați crenguțe de cimbru, brânză gruyulincrobre, făină și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de retetele mele. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 49%. Încercați Gratin De Cartofi Și Țelină, Gratin de cartofi și țelină, și Celeriac, Păstârnac Și Gratin De Cartofi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Frecați părțile laterale și partea inferioară a unui vas de copt de 11 x 7 inci acoperit cu spray de gătit cu jumătăți de usturoi. Zdrobiți jumătățile de usturoi; pus deoparte.
Tăiați țelina în felii groase de 1/4 inch; tăiați feliile în sferturi pentru a măsura 2 căni, rezervând țelina rămasă pentru o altă utilizare.
Așezați 2 căni de țelină, cartofi și 3 crenguțe de cimbru într-o cratiță mare și acoperiți cu apă; aduceți la fierbere. Reduceți căldura și fierbeți 10 minute sau până când cartofii sunt fragede; scurgeți și aruncați cimbru.
În timp ce cartofii se gătesc, combinați făina, sarea și piperul într-o cratiță mică; adăugați treptat lapte, amestecând cu un bici. Se amestecă usturoiul zdrobit și 1 crenguță de cimbru.
Așezați tigaia la foc mediu și gătiți până se îngroașă (aproximativ 10 minute), amestecând continuu cu un bici.
Se ia de pe foc; se amestecă 3/4 cană de brânză.
Aranjați cartofii și țelina în vasul de copt; se toarnă sosul peste legume.
Se presară cu 1/4 cană de brânză.
Coaceți la 350 timp de 30 de minute sau până se rumenesc ușor. Aruncați cimbru.